Το Present, μια χοροθεατρική παράσταση για τη συμπερίληψη στην τέχνη, έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2023 στον Μύλο του Παππά στη Λάρισα, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δ. Λαρισαίων.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 παρουσιάζεται στον 10ο Μύλο Παραστατικών Τεχνών με διπλή παράσταση, στις 19:30 και στις 21:30.

Ανάμεσα στις δύο παραστάσεις, θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Όριο», συμπαραγωγή του ΣΜουΘ και των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Ε.Λ.Σ., ενώ η ακουστική περιγραφέας Κερασία Μιχαλοπούλου θα μιλήσει για την προσβασιμότητα στις παραστατικές τέχνες.

Το Present αναπτύσσεται ως ένα σκηνικό ποίημα που διαπραγματεύεται την ανθρώπινη ύπαρξη σε σχέση με το χρόνο και την πράξη.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι ανάμεσα στις δύο σημασίες της λέξης “present” που δηλώνει ταυτόχρονα το “παρόν” αλλά και το “δώρο”, έναν χορευτικό διάλογο που εξελίσσεται σαν μια συνάντηση με τον ίδιο μας τον εαυτό, αξιοποιώντας την παρουσία δύο χορευτριών επί σκηνής που συχνά λειτουργούν σαν μία.

Το έργο αποτυπώνει καλλιτεχνικά, τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η ομάδα του ΣΜουΘ από τo 2021-22, πάνω στην αξιοποίηση και τον συνδυασμό του σύγχρονου χορού και της νοηματικής γλώσσας και της ανάδειξής του ως μια νέα σκηνική γλώσσα για τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα στην τέχνη.

Η παράσταση φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ένα διεθνές παραστατικό μοντέλο που συνθέτει δημιουργικά τον χορό, τον λόγο (αγγλική γλώσσα), τη νοηματική γλώσσα (διεθνή νοήματα), τον ήχο και τη μουσική.

Ημερομηνία: 30/09/2023

Ώρα: 19:30-20:30 και 21:30-22:30

Χώρος: Μύλος του Παππά, κεντρικό κτήριο, 2ος όροφος

Είσοδος: 2 ευρώ

*Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Η παράσταση είναι προσβάσιμη με ενσωματωμένα διεθνή νοήματα και ενσωματωμένη ακουστική περιγραφή.

Προπώληση:

Connectiva, Βενιζέλου 133, 12:00-14:00

& από τις 19:00 στον Μύλο του Παππά

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Δέσποινα Μπουνίτση

Κείμενο: Κώστας Λαμπρούλης

Μουσική: Φίλιππος Ζούκας

Β΄ χορογράφος: Αθηνά Μανώλη

Χορεύουν: Γεωργία Κολλύρα, Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου

Διδασκαλία Νοηματικής Γλώσσας: Εύη Ορφανίδου

Εικόνες – φωτισμός: Γιάννης Χατζηαντωνίου

Ομάδα έρευνας: Δέσποινα Μπουνίτση, Κώστας Λαμπρούλης, Φίλιππος Ζούκας, Αθηνά Μανώλη, Έφη Ορφανίδου, Μαρία Καπρίνη, Μαρία Χανδρινού.

Η έρευνα επιχορηγήθηκε από το ΥΠΠΟΑ για το έτος 2021.

Ο 10ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών συνδιοργανώνεται από το ΣΜουΘ και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δ. Λαρισαίων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.