Δεν έχουν τελειωμό οι δράσεις που θα υλοποιηθούν και φέτος στον Μύλο των Ξωτικών.

Από 24 Νοεμβρίου 2023 μέχρι 7 Ιανουαρίου 2024 ο Μύλος των Ξωτικών υποδέχεται με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο και φιλοξενεί με χαρά εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του κάθε ηλικίας. Επομένως, οι δράσεις απευθύνονται μεν σε μικρά παιδιά, αλλά το πνεύμα της χαράς και των Χριστουγέννων περνά και στα… μεγαλύτερα παιδιά.

Το θέμα

Η οργανωτική επιτροπή του Μύλου των Ξωτικών εστίασε φέτος σε ένα ακόμη συναρπαστικό παραμυθένιο ταξίδι. Το κεντρικό θέμα, πρωτότυπο όπως πάντα, έχει τον τίτλο «Ο μικρός Πρίγκηπας στον πλανήτη των Χριστουγέννων». Η ιστορία γράφεται ως εξής:

«Ο μικρός Πρίγκηπας φθάνοντας στο Μύλο των Ξωτικών έζησε μια από τις πιο μαγευτικές εμπειρίες της ζωής του. Το υπέροχο σκηνικό που ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια του ήταν κάτι που δεν μπορούσε να φανταστεί. Χρώματα, γεύσεις, φωτεινές λάμψεις, γλυκές μυρωδιές ενώθηκαν και τον έκανα να αισθάνεται ότι βρίσκεται στο πιο όμορφο όνειρο που έχει δει ποτέ. Στον παραμυθένιο Μύλο συνάντησε τον Άη Βασίλη, τα ξωτικά, όλους τους Χριστουγεννιάτικους ήρωες και αφού περιπλανήθηκε και αγάπησε την ζωή εδώ αναφώνησε ¨αυτός είναι ένας μαγικός Χριστουγεννιάτικος πλανήτης¨ και ζήτησε από τα ξωτικά να τον φιλοξενήσουν για όλες τις μέρες των γιορτών. Οι λίγες μέρες που πέρασε μαζί τους ήταν αρκετές για να καταλάβει ότι η ζωή σε αυτό τον πλανήτη θα ήταν ακριβώς όπως την φαντάζεται ένα μικρό παιδί, μαγική και παραμυθένια!».

    

Θεματικές δράσεις

Αυτή η μαγική και παραμυθένια ζωή ξετυλίγεται στις εγκαταστάσεις του Μύλου Ματσόπουλου, στα φιλόξενα Τρίκαλα. Εκεί, κάθε επισκέπτης/τρια μπορεί να διασκεδάσει στις θεματικές δράσεις, δίπλα στις καθιερωμένες, που κάθε χρόνο υποδέχονται τους φίλους και τις φίλες των διάσημων ξωτικών. Αυτές είναι: 

  • Ο πιστός Φανανάφτης στον πλανήτη των τραίνων
  • Ο μεγαλοπρεπής Βασιλιάς στον πλανήτη της σοκολάτας
  • Η κομψή Αστρονόμος στον πλανήτη της εξερεύνησης
  • Το όμορφο Τριαντάφυλλο στον καταπράσινο πλανήτη
  • Το Σπίτι του Αη Βασίλη
  • Tαχυδρομείο των ξωτικών
  • Zωγραφική προσώπου
  • Εργαστήρι Ξυλογλυπτικής του Αη Βασίλη
  • Μουσείο Χριστουγεννιάτικων στολιδιών
  • PlaymoΑνακύκλωση από την Playmobil

    

Δραστηριότητες του Μύλου

Φυσικά, δε λείπουν οι δραστηριότητες του Μύλου, που κάθε χρόνο ανανεώνονται και εκσυγχρονίζονται, για να προφέρουν διασκέδαση σε χιλιάδες επισκέπτες/τριες. Αυτές είναι::
FunPark, Παγοδρόμιο, Εργοστάσιο Σοκολάτας, Χριστουγεννιάτικη Αγορά, Η Αγορά των Μανιταριών, CandyExpress, Cine Μύλος, Χριστουγεννιάτικο StreetFood, Η Γλυκιά Αγορά.

Η πόλη των Τρικάλων βάζει τα γιορτινά της και ετοιμάζει μια ακόμη μεγαλειώδη αλλά πολύ ζεστή, πολύ φιλόξενη υποδοχή, για Χριστούγεννα, όπως τους πρέπουν: με αγάπη και χαμόγελο!
Ολες οι πληροφορίες αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.milosxotikon.gr

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων