Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το Κέντρο Κοινότητας διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ‘’Οψεις της Ενδοοικογενειακής Βίας’’ την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Πυργετού.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Δ/νσης Λάρισας και την Προϊσταμένη κα Σοφία Σάλμα, καθώς και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών κ. Πρόδρομο Χαρισμανίδη.

Στόχος είναι η ανάδειξη του κοινωνικού προβλήματος της βίας , η ευαισθητοποίηση των γονέων, η πρόληψη και η κινητοποίηση των πολιτών και η ορθή αντιμετώπιση του συλλογικά.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο αντιδήμαρχος του Δ.Δ. Κάτω Ολύμπου, Βλάχος Αθανάσιος, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πυργετού, Μαρία Παναγιωτοπούλου καθώς και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό, η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η Προϊσταμένη των Κοινωνικών Δομών και το Προσωπικό του Δήμου ("Βοήθεια στο Σπίτι", ΚΑΠΗ, Βιβλιοθήκη, Κέντρο Κοινότητας) και ο Εκπρόσωπος του προγράμματος αυτοβοήθειας.

Η δράση αυτή έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί στα σχολεία του υπόλοιπων δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου.