Πειθαρχική δίωξη σε βάρος δικηγόρου ασκήθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας για παραβίαση άρθρων του Κώδικα Δεοντολογίας, μεταξύ των οποίων και η αθέμιτη προσέλκυση πελατείας, με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών.

O πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Τρύφων Τσάτσαρος με αφορμή δηλώσεις Λαρισαίου δικηγόρου στα Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με την τραγωδία, προ ημερών ζήτησε από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΛ. Γ. Χατζηευθυμίου, τη διεξαγωγή κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης,

Ο κ. Χατζηευθυμίου ανέθεσε την προκαταρτική, με το πέρας της οποίας εισηγήθηκε τη δίωξη και ο κ. Τσάτσαρος στη συνέχεια άσκησε τη δίωξη σε βάρος του συναδέλφου του για τα παράβαση – σύμφωνα με πληροφορίες - των άρθρων 5, 9 και 10 του Κώδικα Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγορικού Λειτουργήματος.

Η δίωξη ωστόσο εκτιμάται πως δεν θα μείνει στο αρχικό στάδιο αφού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και, σε συνέχεια της ήδη ασκηθείσας πειθαρχικής δίωξης από τον πρόεδρο του ΔΣΑ ζητήθηκε συμπληρωματική, προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση.

Προκειμένου να διαπιστωθεί αν σε μεταγενέστερο χρόνο από τον ίδιο δικηγόρο τελέσθηκαν και άλλα συναφή αδικήματα που αφορούν στην παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Β. Κακάρα - Ελευθερία)