Η εταιρεία ¨Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ¨, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αποφάσισε τη Δωρεάν παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης για 12 Εθελοντές Διασώστες από 3 Εθελοντικές Ομάδες της Θεσσαλίας, στο εξειδικευμένο σχολείο ¨Διάσωση σε Ορμητικά νερά και Πλημμυρικές καταστάσεις¨ Swiftwater and Flood Rescue Technician Course (Rescue III).

Στο παραπάνω πιστοποιημένο σχολείο συμμετείχαν Επιτυχώς 4 Εθελοντές Διασώστες της ΕΟΔΥΑ.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση αφορά την απόκτηση βασικών γνώσεων και τεχνικών, που σχετίζονται με τις διαδικασίες Διάσωσης σε ορμητικά νερά και Πλημμυρικά φαινόμενα, με τη χρήση ειδικού διασωστικού εξοπλισμού.

Η εκπαίδευση των Εθελοντών της ΕΟΔΥΑ πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Εκπαίδευσης Kayak Metavasi Rescue3 Greece σε 2 φάσεις. Στην 1η φάση το θεωρητικό μέρος υλοποιήθηκε στη Λάρισα και στη 2η φάση το πρακτικό μέρος υλοποιήθηκε στα Ιωάννινα στους ποταμούς Αώο και Βοϊδομάτη.

"Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε, τον Εκπαιδευτή του σχολείου ¨Swiftwater and Flood Rescue Technician Course (Rescue III)¨ κ. Γιάννη Χολέβα, Yiannis Holevas για το εξαιρετικό επίπεδο γνώσεων που διαθέτει και μετέφερε στους συμμετέχοντες Εθελοντές, καθώς και την βιωματική Εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της Εκπαίδευσης.

Επιπλέον η συγκεκριμένη εκπαίδευση συνοδεύεται από τη Δωρεά ειδικού Διασωστικού εξοπλισμού, ο οποίος παρελήφθη μετά το πέρας της εκπαίδευσης και θα αξιοποιηθεί σε ανάλογες επιχειρήσεις ¨Έρευνας & Διάσωσης¨, στα πλαίσια δράσεων Πολιτικής Προστασίας των Εθελοντών της ΕΟΔΥΑ.

Η παραλαβή του εξοπλισμού έγινε στις εγκαταστάσεις της ¨Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ¨ Aegean Motorway, παρουσία του Υπεύθυνου Εταιρικής Επικοινωνίας & ΕΚΕ της ¨Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ¨ κ. Γρηγόρη Λιογγαρίδη και των Μελών του ΔΣ της ΕΟΔΥΑ κ. Ξενοφώντα Λέτσα (Πρόεδρο ΔΣ) και της κ. Υπαπαντής Κονταράτου (Ταμία ΔΣ).

Η Δωρεά – χορηγία της συγκεκριμένης Εκπαίδευσης & Εξοπλισμού είναι εξέχουσας σημασίας για την αποτελεσματικότερη και ασφαλή επιχειρησιακή δράση των Εθελοντών μας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων που απειλούν την Κοινωνία και την Ανθρώπινη Ζωή.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ¨Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ¨ για την εμπιστοσύνη, την άψογη πολυετή συνεργασία και την έμπρακτη υποστήριξη των Εθελοντικών δράσεων της ΕΟΔΥΑ. Αποτέλεσμα αυτής της αξιέπαινης απόφασης, είναι να βρισκόμαστε συνεχώς ¨Δίπλα στον Άνθρωπο, Δίπλα στην Κοινωνία¨ όλα αυτά τα χρόνια", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.