Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας προχώρησε στη δωρεά ενός ψυγείου με αποδέκτη την παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, διαθέτοντας μέρος των εσόδων του από το Χριστουγεννιάτικο bazaar που έλαβε χώρα στο χώρο του σχολείου.

Η δωρεά απευθύνεται στα παιδιά που νοσηλεύονται στην κλινική και τους γονείς/συνοδούς τους και αποσκοπεί στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου "μέλη του Συλλόγου παρέδωσαν το ψυγείο στους υπεύθυνους του νοσοκομείου στις 30/12/2022, παρουσία της Διευθύντριας της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Αλευρά Σοφίας, εκπροσώπων της διοίκησης, του προσωπικού της κλινικής καθώς και του Προέδρου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) κ. Νταφούλη Νίκου.

Τους ευχαριστούμε πολύ για την αποδοχή του δώρου και την υποδοχή τους στα μέλη μας. Παράλληλα, νυν και παλαιότεροι μαθητές του σχολείου μας, τηρώντας τα δέοντα μέτρα ασφαλείας, μοιράσανε «χριστουγεννιάτικες μελωδίες» και συμβολικά δωράκια στα παιδιά που νοσηλεύονταν στην κλινική.

Η απόφασή μας για τη συγκεκριμένη δωρεά, πέρα από την πρακτική χρησιμότητά της, έχει και συμβολικό χαρακτήρα και απορρέει από την πεποίθησή μας ότι όμοιες συνεισφορές λειτουργούν ανακουφιστικά, αλλά δεν είναι σε θέση να καλύψουν τα κενά και τις ελλείψεις που καθημερινά όλοι οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν όταν απευθύνονται στις δημόσιες δομές υγείας.

Το μήνυμά μας είναι η ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων, η χρηματοδότησή τους και η ενίσχυσή τους με προσωπικό να αποτελέσει προτεραιότητα, ώστε κάθε νέα χρονιά να μας βρίσκει ακόμη πιο αισιόδοξους!

Καλή χρονιά, με υγεία σε όλους!"