Σήμερα, εορτή των Θεοφανείων, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, παρέστη στον Μεγάλο Αγιασμό των Υδάτων στις πηγές του Απιδανού ποταμού, στο Δήμο Φαρσάλων. Μετά το πέρας της τελετής, η Λαρισαία Βουλευτής δήλωσε:
«Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!
Με μεγάλη χαρά και κατάνυξη, αξιωθήκαμε και φέτος να εορτάσουμε όλοι μαζί, αυτή τη σημαντική ημέρα της Χριστιανοσύνης, εδώ στα Φάρσαλα, στις πηγές του Απιδανού ποταμού, του “πατέρα των καλών ιαμάτων”, όπως τον περιέγραφε ο Ευριπίδης.
Η ανάμνηση της ιεράς βάπτισης του Ιησού Χρίστου από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και Βαπτιστή στον Ιορδάνη ποταμό, κατέχει ξεχωριστή θέση στην πίστη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, λούζοντας -κάθε χρόνο τέτοια μέρα- τις ζωές μας με ένα μοναδικό λυτρωτικό φως. Ένα άσβεστο φως, που εύχομαι από καρδιάς να φυλάξουμε όλοι μέσα μας, σαν φάρο που θα φωτίζει το δρόμο μας για ολόκληρη τη χρονιά, οδηγώντας τα βήματά μας στην Αγάπη, στην Αλληλεγγύη, στον Αλληλοσεβασμό και σε όλες τις χριστιανικές αρετές.

Τα έθιμα και οι παραδόσεις των Θεοφανείων, με κορύφωση την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, αφυπνίζουν μέσα μας πολύτιμες θύμησες από τα παιδικά μας χρόνια. Μας γυρίζουν πίσω, τότε που η γλυκιά μελαγχολία για το πέρας της εορταστικής περιόδου και το επακόλουθο άνοιγμα των σχολείων, συνδυαζόταν με τον ενθουσιασμό για την αποπομπή των Καλικαντζάρων και το θαυμασμό για τις καταδύσεις των γενναίων κολυμβητών μέσα στο κρύο.
Φέτος, μέσα στη δίνη της οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης που μαίνεται ανελέητα γύρω μας, εύχομαι να αποτελέσουν τα Άγια Θεοφάνεια αφορμή για να καταδυθούμε σε εκείνη την παιδική αθωότητα και να αναδυθούμε λυτρωμένοι, απαλλαγμένοι από κάθε λογής ατομικούς και συλλογικούς “Καλικάντζαρους” που “ροκανίζουν” το “δέντρο” της κοινωνίας μας.
Είθε τα λευκά περιστέρια, σύμβολα του Αγίου Πνεύματος, που αφήσαμε σήμερα να πετάξουν ψηλά σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, να ανυψώσουν μαζί τους την Ελλάδα και να την ταξιδέψουν σε ένα καλύτερο αύριο, όπου κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας θα χαμογελά ξανά, με την αξιοπρέπεια και τις ίσες ευκαιρίες προκοπής, που του αξίζουν.
Χρόνια Πολλά σε όλους όσοι γιορτάζετε σήμερα, σας ευχαριστούμε που ομορφαίνετε τις ζωές μας!
Καλή φώτιση σε όλους μας!»