Χαιρετισμό για την 17η “Γιορτή Ακτινιδίου” Αιγάνης και Πυργετού που φέτος πραγματοποιείται στις 20 και 21 Οκτωβρίου, απέστειλε η Γραμματέας  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να παρευρεθώ στις εορταστικές εκδηλώσεις της 17ης “Γιορτής Ακτινιδίου” στην Αιγάνη και στον Πυργετό, τις οποίες δεν θα μπορέσω φέτος να παρακολουθήσω δυστυχώς από κοντά, αφού ανειλημμένες θεσμικές υποχρεώσεις με κρατούν μακριά από τον τόπο μας.

Σε κάθε περίπτωση, οι φορείς που καταφέρνουν για 17η συνεχόμενη χρονιά να διοργανώσουν μια τόσο σημαντική εκδήλωση, για το πολύτιμο αυτό προϊόν, αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων.

Αλλά ο μεγαλύτερος έπαινος αξίζει στους παραγωγούς ακτινιδίου, αυτού του ‘’super food’’ της ευλογημένης Θεσσαλικής γης, γιατί ο  δικός τους καθημερινός μόχθος είναι αυτός που κάνει τη γη να καρπίζει.

Η φετινή χρονιά, ωστόσο, αποτελεί έναν ακόμη μεγαλύτερο άθλο για τον αγροτικό κόσμο του τόπου μας, αφού οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες δημιουργούν νέες, ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα για τους παραγωγούς. Συνθήκες δυσχέρειας που έρχονται να προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα κατακόρυφη αύξηση του κόστους της αγροτικής παραγωγής, τις ενεργειακές ανατιμήσεις και το μειωμένο «πορτοφόλι» των καταναλωτών.

Η Πολιτεία έχει χρέος να συναισθανθεί την αγωνία των καλλιεργητών και να σταθεί δίπλα στους πολίτες της υπαίθρου, χωρίς μισόλογα και καθυστερήσεις.

Από την πλευρά μου, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, είναι γνωστό πως βρισκόμαστε δίπλα στους αγρότες με κάθε θεσμικό «όπλο» που διαθέτουμε στη φαρέτρα μας: από διαδοχικές Ερωτήσεις προς την Κυβέρνηση, μέχρι Τροπολογίες και κάθε είδους δημόσιες παρεμβάσεις.

Γιατί για εμάς ο αγροδιατροφικός τομέας κατέχει κεντρική θέση, για την αναπτυξιακή αναγέννηση της περιφέρειας, με ειδική μέριμνα για τις γυναίκες παραγωγούς και ισχυρά κίνητρα για τη νέα γενιά.

Η σχέση μας, είναι μια σχέση αμφίδρομη που έχω σκοπό να τιμώ, όσο θα μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι ξανά καλή επιτυχία στις διήμερες εκδηλώσεις σας».