Πλημμύρισε η Λέσχη Αξιωματικών από Λαρισαίους για την πρωτοβουλία του Δικτύου #Κανείς_Μόνος, που με τη συνεργασία των φορέων της πόλης δημιούργησαν μια εκδήλωση αλληλεγγύης με παζάρι αγάπης και σκοπό τη δημιουργία Ξενώνα Καρκινοπαθών στη Λάρισα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η ιδρύτρια του δικτύου και Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, τόνισε τα εξής:

«Σήμερα είναι μία πολύ σπουδαία ημέρα, γιατί  σήμερα συναντιέται ο Αγώνας με την Αγάπη.

Ο αγώνας να χτίσουμε μία ζωή αξιοπρέπειας για όλους.

Ο αγώνας όλων μας να κρατήσουμε άσβεστη την ελπίδα της ανθρωπιάς.

Ο αγώνας να προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι συνάνθρωποί μας, που είναι μόνοι, οικονομικά αδύναμοι και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της ζωής ή της αρρώστιας.

Κι αυτός ακριβώς ο Αγώνας, είναι η ίδια η Αγάπη.

Γιατί η Αγάπη δεν είναι μια αόριστη έννοια.

Μπορείς να την εκφράσεις με χίλιους τρόπους… να ζωγραφίσεις, να τραγουδήσεις, να μαγειρέψεις γι΄αυτή, να γίνεις εθελοντής στην πόλη σου, να δυναμώσεις με τη φωνή σου τον αγώνα για καλύτερη ζωή.

Κάλεσα τους υπέροχους εθελοντές του Δικτύου μας , αυτά τα μοναδικά παιδιά του #Κανείς Μόνος, ενός δικτύου που οραματίστηκα, ίδρυσα και που τώρα πραγματοποιεί σημαντικές παρεμβάσεις στην πόλη και ζήτησα να είμαστε συνεπείς στην υπόσχεση που δώσαμε τα Χριστούγεννα στους συμπολίτες αλλά και στους φορείς, σε εκείνη την υπέροχη πρώτη εκδήλωσή μας για τον Ξενώνα Καρκινοπαθών στο Palladium, ότι θα συνεχίσουμε και θα ξανασυναντηθούμε πριν το Πάσχα. 

Mου απάντησαν ότι δεν πίστευαν ότι θα το κάνουμε, γιατί έχουμε σε λίγο …εκλογές και οι υποχρεώσεις μου είναι σημαντικές.

Με τη σκέψη τους αυτή, τα παιδιά με έβαλαν στη διαδικασία να οριοθετήσω τα πράγματα και να τοποθετηθώ καθαρά απέναντί τους: τίποτε δεν είναι πιο σπουδαίο από αυτό που σήμερα επικοινωνούμε, τίποτε δεν έχει μεγαλύτερη αξία από την σημερινή σύνδεσή μας, από το μοίρασμα στιγμών, από την κοινή γραμμή μας και τον κοινό στόχο μας για τη δημιουργία του Ξενώνα Καρκινοπαθών Τελικού Σταδίου στη Λάρισα.

Είναι ένας στόχος εφικτός, είναι χρέος στον τόπο μας και στους Ανθρώπους μας και με χαρά σας δηλώνω ότι βρήκα «ευήκοα ώτα» παντού – στη Μητρόπολη, στην Περιφέρεια, στο Δήμο, στους φορείς μας.

Αυτός ο Ξενώνας είναι βέβαιο ότι θα γίνει. Γιατί ήδη ξεκίνησε και «χτίζεται» στο μυαλό και στις καρδιές των ανθρώπων , ήδη ξεκίνησε η διεκδίκησή του, ήδη καρποφορεί η διάδοσή του.  

Δυστυχώς, σήμερα που γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρας Υγείας, σκέφτομαι ότι ένας τέτοιος ξενώνας θα έπρεπε να είναι αυτονόητο χρέος της Πολιτείας και να παρέχεται από το κράτος κάθε ανακουφιστική φροντίδα, ειδικά σε όλους όσοι έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Δυστυχώς, αυτό είναι μόνο ζητούμενο. Ειδικά ο χώρος της υγείας, χειμάζεται από τεράστια υποβάθμιση, μεγάλα προβλήματα και σοβαρή υποστελέχωση.

Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Στο μεταξύ όμως, δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Έχουμε χρέος να δράσουμε με κάθε τρόπο, για κάθε λόγο, για κάθε Άνθρωπο.

Ο μόνος δρόμος είναι ο κοινός αγώνας.

Ενωμένοι, αγαπημένοι, όλοι μαζί, κάνουμε τη Λάρισα δυνατή και τους Ανθρώπους μας αξιοπρεπείς.

Ευχαριστώ όλους τους φορείς και τους πολίτες που υποτάσσουν τον «μικρό εαυτό» και αξιοποιούν απόλυτα τον «μεγάλο εαυτό τους» - νιώθουν, καταλαβαίνουν, δρουν και συμβάλλουν καθοριστικά για να κάνουμε τις αλλαγές που χρειαζόμαστε και τις ανατροπές που επιβάλλονται.

Από την πλευρά μου, δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι Πάντα Εδώ..».