Συλλυπητήρια ανακοίνωση, εξέδωσε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, για την απώλεια της πρώην αντιδημάρχου Λάρισας και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Λίτσας Γκολφινοπούλου:
«…Να ξεχωρίζεις αυτά που είναι πραγματικά σπουδαία και να μην τυραννιέσαι με ανούσια πράγματα…». Από τις μεγάλες κουβέντες, μεταξύ πολλών άλλων που μου είπε, ένα βράδυ στους ιστορικούς «Φοίνικες» της οδού Κουμουνδούρου…
Η μεγάλη Κυρία της Λάρισας, η Λίτσα Γκολφινοπούλου, έφυγε από κοντά μας, αφήνοντας πίσω της ένα μεγάλο έργο, πολλές εμπειρίες και μια σταθερή πυξίδα ενός αξιακού κώδικα, στον οποίο ποτέ δεν έκανε την παραμικρή έκπτωση.
Μια ξεχωριστή Φίλη και Σύντροφος, που υπηρέτησε τη Δημοκρατία με αφοσίωση , αγάπησε το ΠΑΣΟΚ όπως το παιδί της και πάλεψε για τις ιδέες της με πάθος.
Σύσσωμη η Λάρισα, την «αποχαιρετά» σήμερα, νιώθοντας ότι συνοδεύει στο τελευταίο ταξίδι του έναν σπουδαίο Άνθρωπο, μια σημαντική και εξέχουσα προσωπικότητα, μια Γυναίκα με ενεργό ρόλο στα κοινά που σφράγισε και τίμησε με το έργο της την πόλη, τόσο από την θέση της δημοτικής συμβούλου επί σειρά ετών, όσο και ως αντιδήμαρχος επί δημαρχίας του Χριστόδουλου Καφέ.
Η Λίτσα Γκολφινοπούλου, η δική μας Λίτσα, αγάπησε τον τόπο και την κάθε γωνιά του, γνώρισε τους Ανθρώπους και τις ανάγκες τους, σεβάστηκε τον μόχθο τους και προσπάθησε να διευκολύνει την καθημερινότητά τους, με έργα και παρεμβάσεις που στόχευαν σε μια καλύτερη ζωή για όλους.
Βαθιά δημοκρατική και ανόθευτη φύση, αυθεντικά προοδευτική και αληθινή, δεν υποχώρησε ποτέ στα ¨πιστεύω¨ και την ιδεολογία της. Πρωταγωνίστησε στις πολιτικές εξελίξεις της Λάρισας, δηλώνοντας ένθερμα ¨παρών¨ στα δύσκολα, αφήνοντας ανεξίτηλο το θετικό αποτύπωμά της, στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Θα θυμάμαι πάντα την επιμονή και την πίστη της, για το «Ηθικό και το Καλό του Τόπου» και των Ανθρώπων του, για το οποίο μαχόταν καθημερινά, πάντα καλοπροαίρετη και καλοσυνάτη με το χαμόγελο στα χείλη, όπως την τελευταία φορά που βρεθήκαμε, μόλις λίγο καιρό πριν, στην καλοκαιρινή μας συνάντηση με φίλους και γνωστούς, στον Πλαταμώνα.
Έτσι θα μείνει πάντα μέσα μου, προσθέτοντάς μου κι αυτή, μια ακόμα χαρακιά με την απώλειά της, όπως τόσα άλλα πολυαγαπημένα μου πρόσωπα, Σύντροφοι αληθινοί, που ποτέ δεν πρόδωσαν τις αρχές και τις αξίες μας.
Η Λίτσα Γκολφινοπούλου, θα μείνει για πάντα ολοζώντανη, στη μνήμη και στην καρδιά, ως παράδειγμα ανυπόκριτης αγάπης για τους απλούς ανθρώπους για την πόλη, για τις Γυναίκες, για τη δημοκρατική παράταξη.
Καλό Ταξίδι, Αλησμόνητη και Αγαπημένη μου , Φίλη Λίτσα.
Σε ευχαριστεί η πόλη. Σε ευχαριστούμε όλοι…»