Με μήνυμά της για την ημέρα εορτασμού των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, αλλά και της Πολεμικής μας Αεροπορίας, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνει τα εξής:

«Από τα πρώτα ακόμη χρόνια της βυζαντινής αυτοκρατορίας έως σήμερα, η σύζευξη Ορθοδοξίας και Στρατού παραμένει ζώσα και γι’ αυτό αληθινό ‘’αποκούμπι’’ των στρατιωτών ανά τους αιώνες.

Σήμερα η Εκκλησία μας γιορτάζει τους Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ, μέρα που την κάνει ιδανική και για τον εορτασμό του ‘’Αρχάγγελου’’ της χώρας, της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Στα πάνω από 100 χρόνια προσφοράς της η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί να προκαλεί ρίγη συγκίνησης στους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Η πολεμική μας αεροπορία υπήρξε πρωτοπόρα σε όλη την υφήλιο, αφού επιχείρησε κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913, έγραψε λαμπρές σελίδες στη Μικρασιατική Εκστρατεία, στον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, όπως και στην Κύπρο.

Αλλά και στα σημερινά της αμυντικά της καθήκοντα, η Π.Α. αποτελεί την αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεών μας, για την αποτροπή των σχεδόν καθημερινών τουρκικών προκλήσεων και την άγρυπνη διαφύλαξη του ελληνικού εναέριου χώρου.

Πλέον, σε καιρό ειρήνης, οι ‘’Θερμοπύλες’’ της χώρας μας δεν είναι επίγειες, αλλά βρίσκονται στους αιθέρες.

Σήμερα, η Π.Α. πέραν των αμυντικών καθηκόντων της εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί, σε διασώσεις ανθρώπων, σε αποστολές ανθρωπιστικού υλικού, αλλά και σε κάθε είδους θεομηνία, όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες που φαίνεται να γιγαντώνονται εξαιτίας της Κλιματικής Κρίσης και Αλλαγής.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πιστό στο πατριωτικό του καθήκον, πάντοτε φρόντιζε να βρίσκεται στην σωστή πλευρά της Ιστορίας και ποτέ, είτε στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, δεν αρνήθηκε στα στελέχη της Π.Α., κίνητρα, μέσα και πόρους, προκειμένου να υποστηριχθεί το πολύ-επίπεδο έργο της.

Για αυτό και εξακολουθούμε να επιζητούμε την ενίσχυση των πτητικών της μέσων και την ικανοποίηση των κλαδικών αιτημάτων των στελεχών της με κάθε όπλο που διαθέτουμε στην κοινοβουλευτική, αλλά και την πολιτική μας ‘’φαρέτρα’’.

Γιατί πάνω από όλα δεν ξεχνούμε πως οι νεκροί της Πολεμικής μας Αεροπορίας, είτε κατά τη διάρκεια της απαιτητικότατης εκπαίδευσης, είτε στις πολεμικές επιχειρήσεις, είτε στον συνεχή αγώνα για τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας, έδωσαν και δίνουν ό,τι μεγαλύτερο διέθεταν για εμάς και την πατρίδα μας: τη ζωή τους! Χρόνια Πολλά».