Μήνυμα για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, απηύθυνε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία επεσήμανε τα εξής:
«Χρόνια Πολλά & Ευλογημένα, σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, σε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Εύχομαι η νέα γενιά της πατρίδας μας, να αντλεί καθημερινά φώτιση από τα λαμπρά παραδείγματα του βίου και τα διδάγματα των Αγίων της Εκκλησίας μας, που παραμένουν μέσα στους αιώνες επίκαιρα, καθώς απέδειξαν στην πράξη ότι επιστήμη και πίστη δεν μάχεται η μία την άλλη, αντιθέτως μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά προς όφελος της υγιούς εξέλιξης της Ανθρωπότητας.
Δυστυχώς, η φετινή γιορτή λαμβάνει χώρα σε μια δυσμενή συγκυρία, που η υποβάθμιση και απαξίωση της Δημόσιας Παιδείας θέτει σε κίνδυνο τη μόρφωση και την προκοπή των παιδιών μας, με τις κοινωνικές ανισότητες να διευρύνονται. Σε μια σκοτεινή εποχή κατά την οποία, παράλληλα, η κτηνώδης βία, ακόμα και μέσα στις οικογένειες, ο σκληρός ανταγωνισμός άνευ ορίων και η εγωιστική καταπάτηση κάθε αξίας στο βωμό της οικονομικής και επαγγελματικής ανέλιξης, τείνουν να γίνουν κανόνας.
Μέσα στα “σύννεφα” της απανθρωπιάς που σκιάζουν την ελληνική – και όχι μόνο – κοινωνία, οι ιερές αρετές που όχι απλώς δίδαξαν, αλλά έμπρακτα και καθημερινά εφάρμοσαν, οι Τρεις Ιεράρχες, αποτελούν ακλόνητα θεμέλια, πάνω στα οποία η νέα γενιά καλείται να οικοδομήσει ένα μέλλον προόδου, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης για κάθε ψυχή απανταχού της οικουμένης.
Μακάρι του χρόνου να εορτάσουμε πάλι υπό τη Σκέπη των Τριών Ιεραρχών, με υγεία, ανιδιοτελή αγάπη και περισσότερα εγκάρδια χαμόγελα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα!»