Στην Ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η ΠΝΠ της Κυβέρνησης για την ΕΥΠ, τοποθετήθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ– Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στην ομιλία της, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Συνεδριάζουμε σήμερα, μετά τη θλιβερή εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Το show εικονικής πραγματικότητας του κ. Μητσοτάκη έλαβε τέλος. Τον αφήνουμε να ποτίζει το λεφτόδεντρο, που τελικά φύτρωσε στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, και επιστρέφουμε στην πραγματικότητα που βιώνει ο Λαός και η Χώρα. Μια πραγματικότητα αμείλικτη, τόσο για την καθημερινή επιβίωση των συμπολιτών μας όσο και για τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Μεθαύριο ανά την υφήλιο εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας. Θλίβομαι που στην πατρίδα μας, η 15η Σεπτεμβρίου φέτος δεν θα είναι μέρα γιορτής, αλλά άλγους- πόνου και πένθους.

Ελληνική Δημοκρατία με «Κυβερνήτη», όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Με μια Υπηρεσία να καθίσταται “Κράτος εν Κράτει” χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν. Χωρίς διάκριση εξουσιών, με την Κυβέρνηση να υποβαθμίζει και να χειραγωγεί τη Βουλή, επιχειρώντας να την καταστήσει συνένοχο στα δικά της “εγκλήματα”. Με το σκοτάδι να βαφτίζεται φως και η θεσμική εκτροπή «επιχειρησιακό λάθος». Με το Σύνταγμα να γίνεται κουρελόχαρτο και να εργαλειοποιείται ως “παραβάν” για ωτακουστές.

Με Βουλευτή αδελφή του Πρωθυπουργού, να απειλεί με φυλάκιση όποιον ανοίξει το στόμα του για το σκάνδαλο που οδήγησε στην άρον–άρον παραίτηση του ανηψιού τους,

Μια τέτοια Δημοκρατία , ΔΕΝ αξίζει στους ιστορικούς αγώνες και στις κατακτήσεις του Λαού μας.

Πριν λίγο τελείωσε η 3η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής. Η Ν.Δ. έχει ήδη υπονομεύσει τη λειτουργία της. Νομίζουν ότι “κόβοντας και ράβοντας” μια διαδικασία στα μέτρα τους, θα συγκαλύψουν το σκάνδαλο. Παλεύουν λυσσαλέα, με νύχια και με δόντια, να βάλουν “φίμωτρο” στην αλήθεια. Τους ξεκαθαρίζουμε, όμως, ένα: Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου. Οι θεσμοί σε τούτη τη γη, όσο και εάν ποδοπατούνται, έχουν βαθιές “ρίζες” και σύντομα απλώνουν ξανά “κλωνάρια” Ανεξαρτησίας, Δικαιοσύνης και Διαφάνειας.

Όσο για την ΠΝΠ που κυρώνεται σήμερα, τα λόγια είναι περιττά.

Ο Πρωθυπουργός, μέσα στον πανικό του, όταν τους πιάσαμε “στα πράσα” να παρακολουθούν τον Πρόεδρό μας και μαζί με αυτόν όλους εμάς που συνομιλούσαμε μαζί του, έσπευσε -παραγκωνίζοντας για άλλη μια φορά το Κοινοβούλιο- να εκδώσει μια ΠΝΠ.

-ΠΝΠ “φύλλο συκής” στη “γύμνια” του. - ΠΝΠ μνημείο υποκρισίας.

-ΠΝΠ αποσπασματικό προχειρογράφημα “στο γόνατο”.

-ΠΝΠ απελπισμένο επικοινωνιακό πυροτέχνημα, μπας και πείσει ότι δήθεν νοιάζεται για την επούλωση της νομιμότητας, που ο ίδιος τραυμάτισε.

Η ΕΥΠ αποτελεί παράμετρο εξαιρετικά σοβαρή στη λειτουργία του Κράτους. Γι’ αυτό η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προσέρχεται με ολοκληρωμένη δέσμη εγγυήσεων, ώστε η λειτουργία της ΕΥΠ να διέπεται από όλα τα αναγκαία εχέγγυα που συνάδουν με το Κράτος Δικαίου και το σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Χώρα χρειάζεται φως και οξυγόνο.

Το φως της Αλήθειας και το οξυγόνο της Δικαιοσύνης.

Γι’ αυτά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε θεσμικό μέσο.»