«Πολλές φορές τόσο πολιτικοί, όσο και δημοσιογράφοι προβαίνουμε σε αποτιμήσεις ζητημάτων που έχουν αξία μόνο ως προς τη ρητορική που τα περιβάλλει, ενώ τα πραγματικά αποτελέσματά τους εκφεύγουν των όποιων αναλύσεών μας», επεσήμανε εισαγωγικά η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη στην εκπομπή «Prime» του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ News, με τη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη, σε σχέση με την επίσκεψη Μπλίνκεν στα Χανιά και τον κ. Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των συναντήσεών του, για την αποφυγή μιας πιθανής ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε πως: «Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούμε ότι κάθε διπλωματική πρωτοβουλία που υπάρχει σε αυτό το επίπεδο και δυνητικά μπορεί να βελτιώσει μια ήδη εξαιρετικά τεταμένη κατάσταση στο πεδίο, έχει θετικό πρόσημο. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο ‘’και πέντε’’, αφού έχουμε δύο σοβαρότατες συρράξεις στην ευρύτερη γειτονιά μας, με τεράστιες συνέπειες και για τη χώρα μας. Συνεπώς, κάθε συζήτηση του Έλληνα πρωθυπουργού με ξένους θεσμικούς παράγοντες και δη του ανωτάτου επιπέδου, όπως είναι ο κ. Μπλίνκεν, θα πρέπει να αποτιμηθεί στη βάση των αποτελεσμάτων της. Και αυτό γιατί πολλές φορές στο παρελθόν απογοητευτήκαμε από παρεμφερείς διεθνείς συναντήσεις και συζητήσεις του κ. Μητσοτάκη, οι οποίες ενώ στα ελληνικά ΜΜΕ εμφανίστηκαν ως μεγάλης σημασίας, τελικά, επέφεραν μηδαμινά αποτελέσματα ή και είχαν αρνητική τροπή στη συνέχεια ».

Σε σχέση με τον πρόσφατο «μίνι» ανασχηματισμό της κυβέρνησης της ΝΔ και την επισήμανση της δημοσιογράφου περί εισόδου, αλλά και αναβάθμισης των γυναικών στη νέα σύνθεσή της, η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε πως προσωπικά χαιρετίζει κάθε κίνηση που ενισχύει την παρουσία γυναικών, ιδίως σε ένα κυβερνητικό σχήμα, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο είναι εξ ορισμού δύσκολο για τα δεδομένα της χώρας.

«Η ‘’πικρή’’ αλήθεια, όμως, είναι ότι μια γυναίκα θα πρέπει να προσπαθήσει δέκα φορές περισσότερο και  να επιδείξει έργο εκατό φορές παραπάνω, για να αναγνωριστεί η προσπάθειά της», υπογράμμισε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, για να συμπληρώσει: «Παρότι όλα αυτά σε συμβολικό επίπεδο είναι απολύτως καλοδεχούμενα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών στη χώρα υπο-εκπροσωπείται σε διευθυντικές θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα, είτε αυτές αφορούν το δημόσιο, είτε τον ιδιωτικό τομέα».

Παράλληλα, η βουλευτής Λάρισας επεσήμανε πως ο νέος κυβερνητικός ανασχηματισμός που στην ουσία έγινε κυρίως για να αντικατασταθεί για 3η φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μέσα σε μόλις έξι μήνες, καταδεικνύει πως η ΝΔ απέτυχε σε ένα από τα κυρίαρχα προεκλογικά, όσο και διαχρονικά προτάγματά της, αυτό δηλαδή της παροχής του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

«Οι Κροάτες ακροδεξιοί χούλιγκανς που κατάφεραν να διασχίσουν τη χώρα ανενόχλητοι, δολοφονώντας έναν νεαρό άνθρωπο στη Ν. Φιλαδέλφεια, η φονική φωτοβολίδα που στέρησε τη ζωή ενός νέου αστυνομικού και κάθε τόσο άλλα, νέα, απεχθή περιστατικά αποδεικνύουν πως η βία διατρέχει την ελληνική κοινωνία ‘’και οριζοντίως και καθέτως’’. Και η αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους φαινόμενα έχει τεράστιο αντίκτυπο στις ζωές μας» κατέληξε η Ευαγγελία Λιακούλη χαρακτηριστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=CuFrvhU-tAA