Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, με τους δημοσιογράφους κ.κ. Δ. Καμπουράκη και Π. Στάθη, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.
Στο πλαίσιο της συζήτησης, που εστίασε ειδικά στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως «πρόκειται για ένα σοβαρό γεγονός που εκθέτει την Ελλάδα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η αντίδραση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, υπήρξε ακαριαία. Απέδειξε πως στη δική μας Παράταξη δεν υπάρχει καμία ανοχή στη διαφθορά, δεν ανεχόμαστε ούτε ψήγμα αδιαφάνειας και κάθε φορέας του, τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ. Άμεση ήταν άλλωστε και η απόλυτη αποδοκιμασία των ακραία απαράδεκτων δηλώσεών της για το Κατάρ, καθιστώντας σαφές πως το ΠΑΣΟΚ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν ανέχεται την παραμικρή υποχώρηση.»
«Είναι γνωστό σε όλους -έχει χυθεί σχετικά πολύ μελάνι εδώ και καιρό στα μέσα ενημέρωσης- πως η κα Καϊλή είχε απομακρυνθεί προ πολλού από το ΠΑΣΟΚ. Τα γεγονότα που προηγήθηκαν μιλούν από μόνα τους. Όπως, ενδεικτικά, η σύμπλευση με τη Ν.Δ. για την υποβάθμιση του σκανδάλου των υποκλοπών και την παρεμπόδιση σχετικών διαδικασιών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και η εκκωφαντική απουσία της από την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Δ.Ε.Θ. τη στιγμή που παράλληλα επέλεξε να φωτογραφηθεί με Υπουργούς του κ. Μητσοτάκη», σημείωσε η Ε. Λιακούλη.
Επιπλέον, τόνισε με έμφαση πως «το ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη αυθεντική Δημοκρατική Παράταξη της Σοσιαλδημοκρατίας έχει αφήσει το δικό της μεταρρυθμιστικό αποτύπωμα στη Χώρα, με τη Διαφάνεια, τις Ανεξάρτητες Αρχές και τις αναρίθμητες πρωτοβουλίες ελέγχου και δημόσιας λογοδοσίας. Το έργο του ΠΑΣΟΚ προς όφελος του Ελληνικού Λαού είναι πολύ ψηλά στις καρδιές των πολιτών, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ούτε καν να αμαυρωθεί, από ατομικές τυχοδιωκτικές παρεκκλίσεις του κοινού ποινικού δικαίου.»
Ειδικά για τα ερωτήματα γιατί δεν διαγράφηκε νωρίτερα, η Ε. Λιακούλη ξεκαθάρισε πως «η κα Καιλή ήταν σκιώδης εισηγήτρια στην Επιτροπή PEGA και υπήρχε σοβαρότατος κίνδυνος η διαγραφή της να εκληφθεί ως ευθεία αντιθεσμική παρέμβαση στο έργο της Ανεξάρτητης Επιτροπής. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα μετερχόταν της παραμικρής παραθεσμικής κίνησης, διακινδυνεύοντας να σπιλώσει τον θεσμικό αγώνα δικαίωσης στην δυσώδη υπόθεση των παρακολουθήσεων. Είναι, επίσης, δεδομένη η προσωπική δέσμευση του Νίκου Ανδρουλάκη, από την 1η στιγμή της εκλογής του, ότι θα πορευτεί με ενότητα, μακριά από εσωστρεφείς έριδες.»
Περαιτέρω, υπενθύμισε εκτενώς τις «σκοτεινές αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του Επιτελικού Παρακράτους», όπως την Εξεταστική Επιτροπή “ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε”, όπου η Ν.Δ. δεν άφησε να κληθούν οι βασικοί πρωταγωνιστές του σκανδάλου, ιδίως δε έκρυψε στο “απυρόβλητο” τον ανιψιό του κ. Μητσοτάκη και την εταιρία που φέρεται να διακινεί στην Ελλάδα το παράνομο λογισμικό ».
«Κανένας δεν θα θολώσει την πραγματικότητα. Άλλο η αντιδημοκρατική παρακολούθηση πολιτικού αντιπάλου το 2021 με σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί εθνικής ασφαλείας και άλλο μια ποινική υπόθεση, ένα έγκλημα, για το οποίο και το νομικό πλαίσιο της Ελλάδας θα επέτρεπε σε Δικαιοσύνη και Αστυνομία να άρουν το απόρρητο των επικοινωνιών χωρίς να ρωτήσουν τη Βουλή, όπως άλλωστε έγινε με την παρακολούθηση και σύλληψη στελεχών της Χρυσής Αυγής», επεσήμανε η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας.