Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Γραμματέας της ΚΟ και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, αναφέρεται στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνό της, αναφερόμενη στην ανθρώπινη και πολιτική σχέση μαζί της και αναφέροντας τα εξής:

«Σήμερα στο ημερολόγιο στις 11.45 έχω σημειώσει μία λέξη: “Φώφη”- ετήσιο μνημόσυνο. Ανοίγοντάς το, πριν λίγο, αισθάνθηκα φευγαλέα όπως τότε, που αυτή η σημείωση – «Φώφη» , σήμαινε τόσα πολλά.

Τη χαρά ότι σε λίγες ώρες θα με καλημέριζε με το φωτεινό χαμόγελό της, το άγχος της μελέτης και προετοιμασίας για κάθε απαιτητική συνάντηση μαζί της, τη ζεστασιά και καλοσύνη της αγκαλιάς που απλόχερα μου χάριζε, λούζοντας κάθε μέρα με ένα απερίγραπτο Φως.

Η Φώφη και το Φως…Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή αυτή, ούτε καν τα ονόματα τελικά..

Αρνούμαι να πιστέψω ότι σήμερα η σημείωση “Φώφη” σημαίνει ότι θα μεταβώ στο Α’ Νεκροταφείο για να συναντήσω παγερά μάρμαρα.

Αρνούμαι να πιστέψω πως πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος, με απίστευτα πυκνό ρυθμό ραγδαίων ανακατατάξεων, από την 25η Οκτωβρίου 2021.

Και θα συνεχίσω να το αρνούμαι.

Γιατί η Φώφη Γεννηματά συνεχίζει να “ζει”.

- Η Φώφη Γεννηματά “ζει”, πρωτίστως και πάνω απ’ όλα, μέσα από τα τρία αξιοθαύμαστα αγγελούδια της, το μεγαλύτερο δημιούργημα της ζωής της, που βαδίζουν με μοναδική αξιοπρέπεια και ευπρέπεια τον ιστορικό δρόμο της μητέρας και του παππού τους.

- Η Φώφη Γεννηματά “ζει” στην καθημερινότητα τη δική μου, αλλά και ολόκληρης της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας.  Μέσα από όσα μου δίδαξε, σε εμένα μια καινούρια Βουλευτή που, μόλις είχα εκλεγεί 1η φορά το 2019 στην παρθενική μου θητεία, είχα την τύχη να βρω μια Πρόεδρο στήριγμα και οδηγό στα πρώτα κοινοβουλευτικά μου βήματα. Μέσα από την πολιτική στάση, τις ρήσεις και τα πεπραγμένα της, όπου ακόμα ανατρέχω συχνότατα, όταν καλούμαι να βρω λύσεις και διεξόδους σε πολιτικούς “γόρδιους δεσμούς”. Μέσα από τους πολύτιμους δικούς της συνεργάτες, που παραμένουν πλάι μας, στη Βουλή και στη Χαριλάου Τρικούπη, και συνεχίζουν να προσφέρουν στην Παράταξή μας, όπως Εκείνη τους έμαθε, με τις γνώσεις και τις εμπειρίες που συνέλεξαν κοντά της.

- Η Φώφη Γεννηματά “ζει” μέσα στο μυαλό, στην καρδιά και στην ψυχή της ελληνικής κοινωνίας, των απλών ανθρώπων της διπλανής πόρτας, των γυναικών, των παιδιών, των ασθενών, των προσφύγων, των πολιτών του καθημερινού μόχθου, που είχε “σημαία” στην πολιτική της διαδρομή και επέλεγε -καθημερινά, χωρίς κάμερες- να επισκέπτεται και να στηρίζει. Μέσα από το ανεξίτηλο αποτύπωμα και το σημαντικό έργο που άφησε στα Υπουργεία όπου υπηρέτησε, με ταπεινότητα, ήθος και προσήλωση, με πυξίδα την ευημερία και πρόοδο των αδύναμων και των πολλών , όχι των ισχυρών. Μέσα από το έργο και το όραμά της για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που “ερωτεύτηκε” βαθιά, υπηρέτησε πιστά, και δεν λησμόνησε ποτέ,  προασπίζοντας με στεντόρεια φωνή, μέχρι τις τελευταίες ημέρες, τις διαχρονικές αυτοδιοικητικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

- Η Φώφη Γεννηματά “ζει” και μέσα από τον διάδοχό της, το Νίκο  Ανδρουλάκη, που με απόλυτο σεβασμό από την 1η στιγμή φροντίζει να κάνει πράξη και να προασπίζει καθημερινά τη βασική έννοια και επιθυμία που είχε Εκείνη μέχρι το τέλος: την ΕΝΟΤΗΤΑ της Παράταξης.

Πολιτική ενότητα, αυτόνομη πορεία, προοδευτική ταυτότητα”. Σε αυτές τις έξι λέξεις συμπύκνωσε η Φώφη το όραμά της για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Όσο συνεχίζουμε να τις υπηρετούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι -μακριά από διχόνοιες, ίντριγκες και αλληλοσπαραγμούς- Εκείνη θα συνεχίσει να μας χαμογελά και να μας λούζει με το Φως της, από εκεί ψηλά.

Θα είσαι πάντα, στο πιο τρυφερό μέρος της καρδιάς μου…»