Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση αναφοράς προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, σχετικά με την ανάγκη διασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων των Λυκείων των περιοχών Γόννων, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Συκουρίου του Δήμου Τεμπών, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη. 

Συγκεκριμένα, στην αναφορά της, η Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνει τα εξής : 

«Με πρόσφατη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τεμπών ζητά τη στήριξη των αρμόδιων φορέων σχετικά με τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων των Λυκείων των περιοχών Γόννων, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Συκουρίου του Δήμου Τεμπών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εν λόγω απόφαση, έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους η Υπουργική Απόφαση, η οποία ορίζει τις προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού και μαθημάτων Επιλογής στο Γενικό Λύκειο, η οποία επιφέρει κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων των Λυκείων του Δήμου Τεμπών. 

Αυτή όμως η απόφαση,  θα δημιουργήσει προβλήματα τόσο στη ψυχολογία των μαθητών, οι οποίοι θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, όσο και στους γονείς, αφού θα ανατραπεί επί τα χείρω ο οικονομικός προγραμματισμός τους. 

Επομένως, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τεμπών αιτείται την κατ’ εξαίρεση λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων των Λυκείων του Δήμου Τεμπών προκειμένου να μη διαταραχθεί η εκπαιδευτική καθημερινότητα των μαθητών αλλά και να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η ήδη δεινή οικονομική κατάσταση των γονέων τους. 

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώντας το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών εύλογο εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης  και των εξόδων που σφυροκοπούν τη μέση οικογένεια, ζητώ από την αρμόδια Υπουργό να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του ζητήματος, έστω  προσωρινά,  καθώς και να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή».