Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., θα ισχύσουν την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 από τις 06:00 π.μ. ώρα έως τις 10:00 π.μ. ώρα, λόγω προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος από την ΔΕΔΔΗΕ. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας θα υπάρξει: 

i. Αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, από τον Α/Κ Ευαγγελισμού έως τον Α/Κ Πλαταμώνα και εκτροπή της κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς και αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Α/Κ Ευαγγελισμού προς Θεσσαλονίκη. 

Για την εκτροπή του ρεύματος κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη στην ΠΕ.Ο. στον Α/Κ Ευαγγελισμού θα εφαρμοσθεί το τυπικό 2 σχέδιο 5-9 α (Πλήρης Αποκλεισμός Αυτοκινητοδρόμου και υποχρεωτική έξοδο για διατομή δυο λωρίδων) καθώς και το τυπικό σχέδιο 5-5α (Αποκλεισμός κλάδου εισόδου) για τον αποκλεισμό του κλάδου εισόδου του Α/Κ Ευαγγελισμού προς Θεσσαλονίκη. 

ii. Αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων στην κατεύθυνση προς Αθήνα, από τον Α/Κ Πλαταμώνα έως τον Α/Κ Ευαγγελισμού και εκτροπή της κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς και αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Α/Κ Πλαταμώνα προς Αθήνα. 

Για την εκτροπή του ρεύματος κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα στον Α/Κ Πλαταμώνα θα εφαρμοσθεί το τυπικό σχέδιο 5-9 β (Πλήρης Αποκλεισμός Αυτοκινητοδρόμου και υποχρεωτική έξοδο για διατομή τριών λωρίδων) καθώς και το τυπικό σχέδιο 5-5α (Αποκλεισμός κλάδου εισόδου) για τον αποκλεισμό του κλάδου εισόδου του Α/Κ Πλαταμώνα προς Αθήνα. 

iii. Αποκλεισμός της εισόδου του Η-Α/Κ Ραψάνης προς Αθήνα. 

Θα εφαρμοστεί το τυπικό σχέδιο 5-5 α (Αποκλεισμός κλάδου εισόδου).

2. Επισημαίνεται ότι πριν την έναρξη των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα πρέπει να αποκλειστούν οι έξι (6) υφιστάμενοι χώροι στάθμευσης του αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα Ευαγγελισμός-Πλαταμώνας έτσι ώστε να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός τυχόν χρήστη εντός του αποκλεισμένου τμήματος.