Ερωτηματικά για την καταλληλότητα του πόσιμου νερού σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Τεμπών, αναφύονται, με τη διενέργεια ελέγχων που ακολούθησαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και την έλλειψη υπεύθυνης ενημέρωσης εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα μέλη της ΔΕΥΑ Τεμπών κ. Γ. Αργυρίου και Αχ. Διψάνας κατέθεσαν αίτηση προς την υπηρεσία ύδρευσης με την οποία ζητούσαν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων του νερού στο Δ. Τεμπών κατά την τελευταία εξέταση που διενεργήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Ως γνωστόν, η ΔΕΥΑΤ είναι υποχρεωμένη να προβαίνει σε έλεγχο της ποιότητας του νερού κάθε τρεις μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων σε μικροβιακό φορτίο, βαρέα μέταλλα κλπ δεν ήταν ικανοποιητικά.

Με γνώμονα τα προαναφερθέντα, η δημοτική παράταξης «Συνεργασία για πορεία Ανάπτυξης» θέτει στον Δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ κ. Γ. Μανώλη τα κάτωθι ερωτήματα:

-Σε ποίες ενέργειες προέβη μετά την λήψη των αποτελεσμάτων;

-Πότε καθαρίστηκαν για τελευταία φορά οι υδατοδεξαμενές;

-Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι Δημότες εγκαίρως;

Επιπρόσθετα, η δημοτική παράταξη, της οποία ηγείται ο κ. Κων. Κολλάτος πέραν των απαντήσεων που αναμένει, κρίνει αναγκαίο να επισημάνει ότι, «με την εκδήλωσητων πλυμμυρικών φαινομένων και τις ανυπολόγιστες ζημιές που προκλήθηκαν εστάλη στη ΔΕΥΑΤ το υπ. Αρ 354320/11-9-2023 έγγραφο του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με καθυστέρηση 4 ημερών συστήνατε κύριοι της ΔΕΥΑΤ στους κατοίκους του δήμου μας προληπτικά την μη χρήση νερού για πόση μέχρι την ολοκλήρωση των εργαστηριακών ελέγχων.

Μετά την νέα παρέμβαση της παράταξης μας για την καταλληλότητα ή μη του νερού ανακοινώσατε ότι το νερό είναι κατάλληλο για κατανάλωση σε Αιγάνη, Ελάτεια, Κυψελοχώρι, Πυργετό και Ραψάνη ενώ ταυτόχρονα στα υπόλοιπα Δ. Διαμερίσματα θεωρήθηκε προσωρινά ακατάλληλο για πόση.

Παράλληλα παρατηρείται οργασμός εργασιών που αφορούν καθαρισμούς υδατοδεξαμενών, χλωριώσεων και παρεμβάσεων τις οποίες έπρεπε να έχετε εκτελέσει πριν την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων.

-Για αυτές τις ενέργειες σας δεν πρέπει να ενημερώσετε τους δημότες μας κ. Μανώλη;

-Έχετε αντιληφθεί ότι λειτουργείτε επικίνδυνα;

-Έχετε αντιληφθεί πως διακυβεύεται μείζον θέμα με την δημόσια υγεία στο Δ.Τεμπών;»