Σειρά σημαντικών εκδηλώσεων προγραμματίζει για το 2024 ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας με σκοπό την πνευματική προσφορά στο θεσσαλικό κοινό.

Τα παραπάνω τονίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του Συλλόγου κατά την διάρκεια της οποίας κόπηκε και η πίτα του Συνδέσμου για το 2024.

Η πρώτη εκδήλωση για τη νέα χρονιά προγραμματίζεται για τον Μάρτιο και θα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Λαρισαίο – εκ μητρός- λογοτέχνη Μ. Καραγάτση.

Συγκεκριμένα προγραμματίζεται εκδήλωση για την Τετάρτη 13 Μαρτίου, με τίτλο « Ο Καραγάτσης επιστρέφει στη Λάρισα», με κεντρικό προσκεκλημένο τον σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Τάρλοου, εγγονό του μεγάλου Θεσσαλού συγγραφέα, αλλά και σκηνοθέτη πλήθους παραστάσεων με αναφορά στο έργο του Καραγάτση.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από κοινού με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων και το 12ο Γυμνάσιο Λάρισας, σχολείο της συνοικίας Αμπελοκήπων.

Το σχολείο κλείνει φέτος 40 χρόνια ζωής και μ’ αυτήν την αφορμή αποφάσισε να μετονομαστεί σε «12ο Γυμνάσιο Λάρισας – Μ. Καραγάτσης» προς τιμήν ενός λογοτέχνη για τον οποίο η συνοικία, τα παλιά Ταμπάκικα, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το έργο του. Μεταξύ των διοργανωτών είναι ακόμη και ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης – ένας ακόμη αγαπημένος τόπος και τόπος έμπνευσης για τον Καραγάτση

Στη συνέχεια προγραμματίζονται εκδηλώσεις για τον συγγραφέα εικαστικό και δημοσιογράφο του «Βήματος» Θανάση Λάλα, με υψηλούς προσκεκλημένους καθώς και Εκθέσεις ζωγραφικής μεγάλων Λαρισαίων δημιουργών.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε ο κ. Κόκκινος σημείωσε ότι ο Σύνδεσμος πραγματοποίησε μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων που ανέδειξαν ιδιαίτερα την λογοτεχνική και ποιητική της Λάρισας και της Θεσσαλίας ευρύτερα ενώ ανάλογη πορεία ελπίζεται ότι θα υπάρξει και κατά το 2024.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Στο μεταξύ δύο μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας είχαν σημαντικές προσωπικές επιτυχίες κατά την απερχόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα :

- Ο εκ των αντιπροέδρων του Συνδέσμου ιατρός και ποιητής κ. Δημήτρης Κρανιώτης πέτυχε μια σημαντική διεθνή διάκριση καθώς βραβεύτηκε στην Κίνα με το Βραβείο του «Ποιητή της χρονιάς» για το 2023. Επίσης ο κ. Κραβνιώτης εξελέγη πρώτος σε ψήφους στο Δ.Σ της Παγκόσμιας Ένωσης Ποιητών που εδρεύει στην Ιταλία.

Το μέλος του ΔΣ εξάλλου, ιατρός κ. Θωμάς Ρετσιάνης εξελέγη πανηγυρικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και ήδη ανέλαβε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και επικεφαλής μιας προσπάθειας για την περαιτέρω ανάπτυξη ου πολιτισμού στη Λάρισα.

Στα δυο εκλεκτά αυτά μέλη του ο Σύνδεσμος απευθύνει τα θερμά του συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο έργο τους.