Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας διοργανώθηκε την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη ημέρα βιωματικών δράσεων:

"Ο επικεφαλής προπονητής της ακαδημίας «Egalite, tennis school» Βασίλης Μπανούσης και ο πρωταθλητής διπλού στο wheelchair Ραφαήλ Πατρωνίδης επισκέφτηκαν το σχολείο μας και οργάνωσαν ένα ανοιχτό βιωματικό μάθημα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ και Στ΄τάξης.

Τα παιδιά άκουσαν με προσοχή, ρώτησαν και αντιλήφθηκαν τις ανάγκες ενός ατόμου με σωματική αναπηρία. Συζήτησαν και προβληματίστηκαν σχετικά με ζητήματα πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στον αθλητισμό, στην τέχνη, στην πόλη. Στο τέλος, παρακολούθησαν ένα μέρος της προπόνησης του Ραφαήλ. Παιδιά, αθλητής και προπονητής δεν δίστασαν να παίξουν παρέα και να μοιραστούν τα μυστικά του τένις.

Η ημέρα αυτή για μας ήταν μια αφορμή να θυμηθούμε ότι στις σημερινές κοινωνίες πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, της εξασφάλισης προσβασιμότητας, ίσων ευκαιριών, σεβασμού της διαφορετικότητας και αποδοχής των ατόμων με αναπηρία.

Ευχαριστούμε πολύ το Βασίλη Μπανούση και το Ραφαήλ Πατρωνίδη που επισκέφτηκαν το σχολείο μας και ευελπιστούμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας."