Παρά τις εκκλήσεις και τις καταγγελίες κατοίκων της Χάλκης προς τον Δήμο Κιλελέρ, Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον, ώστε να επιληφθούν άμεσα και να σταματήσει η καύση σε παράνομη χωματερή του Δήμου Κιλελέρ, φαίνεται ότι κανείς δεν συγκινείται μπροστά σε ένα οικολογικό έγκλημα.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο καθώς οι ίδιοι, τα ζώα τους και τα φυτά τους δέχονται σοβαρές επιπτώσεις από τα αιωρούμενα σωματίδια που εκτοξεύονται στην ατμόσφαιρα από την καύση επικίνδυνων υλικών (συσκευασίες φυτοφαρμάκων, πλαστικά, έπιπλα, στρώματα, αφρολέξ).

Έκκληση στις αρχές να σταματήσουν τη φωτιά σε χωματερή στη Χάλκη Λάρισας


Όπως, επεσήμανε επανειλημμένα στην ΕΡΤ ο κτηνοτρόφος Νίκος Σουλιώτης που ακριβώς δίπλα διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα και πνίγεται από τον καπνούς που αναδύονται εδώ και δυο μήνες από την παράνομη χωματερή, κινδυνεύει τόσο η δική του υγεία όσο και των υπολοίπων καθώς οι καπνοί και η δυσοσμία φτάνει χιλιόμετρα μακριά.

“Εχω πάει στον Δήμο, στην Περιφέρεια και στις αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι και στο εισαγγελέα, κανείς φαίνεται ότι δεν συγκινείται να πράξει τα νόμιμα αυτά που λέει η κείμενη νομοθεσία. Είμαστε σε απόγνωση και φοβάμαι ότι θα υπάρξουν χειρότερα αν δεν παρέμβουν οι υπεύθυνοι να σβήσουν την φωτιά”.

Έκκληση στις αρχές να σταματήσουν τη φωτιά σε χωματερή στη Χάλκη Λάρισας


Πρόκειται για ένα παλιό λατομείο που λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια και ως χωματερή. Εδώ και χρόνια είχε κλείσει, όμως, τελευταία στην περιοχή έχουν μεταφερθεί τόνοι σκουπιδιών, πάνω στα οποία άγνωστοι έβαλαν φωτιά.

Η δυσοσμία που αναδύεται από τα καμένα γίνεται αισθητή και από τους διερχόμενους οδηγούς της εθνικής οδού και πολύ περισσότερο από τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Σε μια επιβαρυμένη ατμόσφαιρα από τις πρόσφατες πλημμύρες η καύση επικίνδυνων υλικών επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στη δημόσια υγεία.

ertnews.gr