Η ΕΟΔΥΑ στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας και της άριστης συνεργασίας με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, υλοποίησε 9 τετράωρα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα (σεμινάρια), στα οποία συμμετείχαν και εκπαιδεύτηκαν 98 υπάλληλοι της ΕΔΑΘΕΣΣ στη Θεσσαλία.
Το εκπαιδευτικό αντικείμενο που υλοποιήθηκε ήταν η ¨Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις – ΚΑΡΠΑ/ΑΕΑ¨. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν και να ανανεώσουν θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες χρησιμοποιώντας βασικό και ειδικό εξοπλισμό Α΄ Βοηθειών (προπλάσματα ΚΑΡΠΑ, εκπαιδευτικούς Απινιδωτές, Αιμοστατικά υλικά κτλ), κάτω απο τη συνεχή επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων & πιστοποιημένων Εκπαιδευτών. Τα σεμινάρια υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες και πρωτόκολλα εκτίμησης & αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.


Βασικός στόχος των σεμιναρίων ήταν να εφοδιαστούν οι συμμετέχοντες με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σοβαρών τραυματισμών, επειγόντων παθολογικών περιστατικών ή της Καρδιακής Ανακοπής με την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε προνοσοκομειακό επίπεδο μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια. Ο λόγος είναι προφανής, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζουν τους τρόπους παροχής Α΄ Βοηθειών, με απώτερο σκοπό το μέγιστο όφελος για τον Τραυματία ή Ασθενή, το οποίο μεταφράζεται στην αύξηση των ποσοστών επιβίωσης καθώς και τη μείωση των ποσοστών θανάτων & αναπηριών.

 

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά όλες και όλους τους συμμετέχοντες της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και τους Εθελοντές Εκπαιδευτές της ΕΟΔΥΑ, οι οποίοι απέδειξαν ότι η αποτελεσματική διαχείριση επειγουσών καταστάσεων το μόνο που χρειάζεται είναι η συνεργασία και η σωστή Εκπαίδευση.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη, τη Διοίκηση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ειδικά τον Γενικό Διευθυντή κ. Λεωνίδα Μπακούρα, καθώς και τα στελέχη κ. Μ. Κουκουλιού και Α. Τσιντζιράκου (Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού) για την άψογη και υποδειγματική οργάνωση και συντονισμό της εκπαιδευτικής δράσης.