Μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία απόλαυσαν τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, με την επίσκεψη στο Πάρκο Καινοτομίας Joist για να περιηγηθούν στην έκθεση «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας»

Στον πρώτο εκπαιδευτικό σταθμό, τα παιδιά με την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών εξερεύνησαν την έκθεση που είναι αφιερωμένη στην περίοδο Ροκοκό και στην 1η και 2η Βιομηχανική Επανάσταση.

Μέσα σε ένα θεατρικό περιβάλλον που πειραματίζεται με νέες τεχνολογίες και μουσειολογικές προσεγγίσεις, τα παιδιά γνώρισαν τη σχέση μεταξύ αισθητικής και καινοτομίας, τις σπουδαίες εφευρέσεις και ανακαλύψεις που εξέλιξαν την ανθρωπότητα αλλά ταυτόχρονα χρησιμοποιήθηκαν και ως όπλα εναντίον της.

Τα παιδιά αλληλοεπίδρασαν με τα εκθέματα κατανοώντας τα τεχνολογικά θαύματα της εποχής και γνωρίζοντας μεγάλους επιστήμονες και εφευρέτες, όπως ο James Watt, ο Thomas Edison, ο Nikola Tesla και η Marie Curie.

Στον δεύτερο εκπαιδευτικό σταθμό, τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα δημιουργικό εργαστήρι, ζωντάνεψαν τις ζωγραφιές τους μέσω μιας εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας και συνέχισαν το ταξίδι τους παίζοντας πιάνο, μπάσκετ και άλλα παιχνίδια σε ένα διαδραστικό πάτωμα.

Οι νέοι δρόμοι που συνδυάζουν τη γνώση με τη χαρά και τη διασκέδαση ακολουθήθηκαν από 110 παιδιά που συμμετείχαν συνολικά στην εκπαιδευτική δράση.

Η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων μέσα από το πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου έχει πάντα στόχο να προσφέρει πολύτροπες εμπειρίες στα παιδιά για να αναπτύξουν τις γνωστικές συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες τους και να γίνουν ολοκληρωμένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι.