Με βαριές εκφράσεις εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη (“πρακτική τραμπισμού”) και συνολικά στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η ομάδα “Ομπρέλα”, υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ανακοίνωσε και επισήμως την αποχώρησή της από το κόμμα.

Το κείμενο υπογράφουν 45 μέλη της 300μελούς Κεντρικής Επιτροπής. Mεταξύ αυτών και ο συντονιστής της Ν.Ε. Λάρισας Βασίλης Ζωγράφος.

Στη δήλωση παραίτησής του ο κ. Ζωγράφος αναφέρει αναλυτικά:

"Μετά το χθεσινό διαλυτικό κλίμα στην ΚΕ, την άκρως εχθρική και πρωτοφανή σε χαρακτηρισμούς, για πρόεδρο κόμματος ιδιαίτερα αριστερού, ομιλία στην ΚΕ του Στέφανου Κασσελάκη, δεν με αφήνει κανένα περιθώριο παραμονής μου, σε ένα κόμμα αγνώριστο, ξένο για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που ξέραμε.

Ο ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ μεταλλάσσεται βίαια σε ένα μόρφωμα δήθεν κεντρώο ,χωρίς ιδεολογία, χωρίς αρχές, μακριά από τις αξίες και την ιστορία της Αριστεράς.

Βρίσκεται σε οργανωτική αποσύνθεση ,ιδεολογική κατρακύλα, με έναν πρόεδρο που πρεσβεύει νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις.

Έχουν καταργηθεί, το καταστατικό του κόμματος, οι ψηφισμένες από το τελευταίο συνέδριο προγραμματικές του θέσεις, έχουν αδρανοποιηθεί τα εκλεγμένα όργανά του.

Αυτός ο ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ δεν έχει σχέση με την Αριστερά , δεν λειτουργεί δημοκρατικά, με έναν πρόεδρο καταστροφικό για την ιστορία και τις παραδόσεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Όσοι συνέβαλαν να γίνει πρόεδρος ο Κασσελάκης έχουν εγκληματικές ευθύνες ,θα τους γράψει η ιστορία με μελανά γράμματα.

Όσοι έβλεπαν τη διάλυση και ο,τι ενορχηστρωμένα μεθοδευότανε πρέπει να απολογηθούν στον κόσμο της Αριστεράς για την ατολμία τους και τις ανοχές τους.

Κανένας δεν είναι πλέον στο απυρόβλητο όσο ψηλά κι αν βρίσκεται.

Ευχαριστώ όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που τόσα χρόνια με εμπιστεύτηκαν ,πιστεύω ανταποκρίθηκα όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η σημερινή παραίτησή μου είναι μονόδρομος. Είναι θέμα αξιοπρέπειας και σεβασμού στους αγώνες και τις θυσίες του κόσμου της Αριστεράς, όσων πίστεψαν στο ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ."