Ανακοίνωση εξέδωσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Ελευθερία Τζανακούλη με τον συνδυασμό "Ενωμένοι Θεσσαλοί".

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας Ελευθερία Τζανακούλη επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένοι Θεσσαλοί» με αφορμή τα ψεύτικα γκάλοπ του κ. Κουρέτα από το πανεπιστημίου Πατρών αλλά και για την κ. Τάνια Δόκου πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου όπου η εταιρία του αδερφού της ελέγχει τα οικονομικα της περιφέρειας:

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, διακρίνουμε πέραν της ακατάσχετης υποσχεσιολογίας δια στόματος κ. Κουρέτα στους κατά τόπους πλημμυροπαθείς, μία έκδηλη αγωνία του ιδίου αλλά και κάποιων στενών συνεργατών του να «σπρώξουν» πάση θυσία τον απερχόμενο Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό στο β’ γύρο των Περιφερειακών εκλογών.

Αυτή η αγωνία επισφραγίστηκε προσφάτως με τον πιο εμφατικό τρόπο, μετά και την οργανωμένη διάδοση μίας ψεύτικης δημοσκόπησης (gallop), η οποία δήθεν διενεργήθηκε μέσα σε διάστημα δύο μόλις ημερών και σε δείγμα χιλιάδων ψηφοφόρων, από γνωστό Πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας για λογαριασμό του κ. Κουρέτα και της παράταξης του.

Τελικώς χρειάστηκε να περάσουν μόλις λίγες ώρες ώστε η ίδια, προφανώς ανύπαρκτη δημοσκόπηση να απορριφθεί όχι μόνο ως παντελώς αβάσιμη από τον ίδιο τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και να ζητηθεί η συνδρομή της δικαιοσύνης για τους διακινητές «συκοφάντες» όπως τους χαρακτήρισε ο Πρύτανης κ. Χρήστος Μπούρας.

Εντούτοις αντί να βγει και να απολογηθεί για τις πρακτικές του τόσο ο κ. Κουρέτας αλλά και κάποια ΜΜΕ τα οποία τη διακίνησαν «αμάσητη» (κάποια μάλιστα έσπευσαν να την αναλύσουν κιόλας χωρίς να την έχουν δει), σήμερα ο ίδιος ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» προχώρησε σε μία νέα ταραχώδη προσπάθεια να κρατήσει τον κ. Αγοραστό όρθιο στο πολιτικό παιχνίδι καλώντας τον (και ΜΟΝΟ αυτόν – τι σύμπτωση) σε πολιτικό debate.

Ενώ την ίδια ώρα η στενή συνεργάτιδα του κ. Κουρέτα, νομικός κα. Γαλλιού με άρθρο της στα κοινωνικά δίκτυα προσπαθούσε να αποποιηθεί την όποια συμμετοχή της στο θέμα της δημοσκόπησης, αλλά συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο με τον επικεφαλής της παράταξης της, δίνοντας ραντεβού αποκλειστικά με τον κ. Αγοραστό στις κάλπες στο β’ γύρο.

Επειδή κ. Κουρέτα εμείς παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αρκετά χρόνια τώρα και δε «μασάμε» από φτηνά προεκλογικά παιχνίδια,ούτε βέβαια ασκούμε καιροσκοπική αντιπολίτευση, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε τα εξής.

Στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που έλαβαν χώρα την 29η Ιουλίου του 2021 καθώς και την 6η Ιουνίου του 2022 όπου και συζητήθηκαν οι εγκρίσεις των Οικονομικών καταστάσεων των ετών 2019 και 2020 αντιστοίχως, καθώς και οι εγκρίσεις των Εκθέσεων Ελέγχου των «Ανεξάρτητων» Ορκωτών Ελεγκτών, μιας εταιρίας η πλειοψηφική μετοχική σύνθεση της οποίας ανήκει σε συγγενικά πρόσωπα β’ βαθμού της νυν Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κας. Σουλτάνας (Τάνιας) Δώκου, γιατί ήσασταν απών;

Έίσαστε ή δεν είσαστε εκλεγμένο μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου και επικεφαλής παράταξης οχτώ από τα τελευταία δεκατρία χρόνια ύπαρξης αυτού του θεσμού της αυτοδιοίκησης;

Ήταν δύο συνεδριάσεις ήσσονος σημασίας για εσάς και τους ψηφοφόρους σας ή είχατε ανειλημμένες υποχρεώσεις;

Δεν αναρωτηθήκατε ποτέ τι δουλειά έχει μία εταιρία Ελεγκτών που ανήκει σε στενά συγγενικά πρόσωπα Περιφερειακής Συμβούλου και της μετέπειτα Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου να «διεκπεραιώνει» ορκωτούς ελέγχους δεκάδων εκατομμυρίων που αφορούν στα οικονομικά στοιχεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας;

Είστε σε θέση να μας διαφωτίσετε, έστω και σήμερα, υπό ποιες προϋποθέσεις ανέλαβε η συγκεκριμένη εταιρία τους παραπάνω ελέγχους; αν έγινε μέσω διαγωνισμού, ανάθεσης ή κάποιας άλλης μεθόδου και αν υπάρχει ηθικό «κώλυμα» ή όχι ;

Και για να τελειώνουμε με όλα αυτά, όσο επιχειρείτε να πείσετε τον κόσμο με σικέ ή ανύπαρκτες δημοσκοπήσεις και άλλα άλματα λογικής ότι ο κ. Αγοραστός είναι αυτός που πρέπει να περάσει και να αναμετρηθεί μαζί σας στο β’ γύρο των Περιφερειακών Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, τόσο ο κόσμος υποπτεύεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και πως ίσως αυτό να σας βόλευε καλύτερα.

Είναι εξάλλου ευρέως αντιληπτό πως ο κ. Αγοραστός βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη πολιτική θέση, και θα σας συνέφερε να τον έχετε απέναντι στο β’ γύρο, σε αντίθεση με εμάς που είμαστε μία νέα, άφθαρτη, απρόβλεπτη για εσάς αλλά και ραγδαίως ανερχόμενη πολιτική δύναμη.

Αυτά εκτός των άλλων επιβεβαιώνονται τόσο από την «ατολμία» διενέργειας αξιόπιστων δημοσκοπήσεων αλλά και από το θολό τοπίο που συναντούν οι στοιχηματικές εταιρίες οι οποίες συνειδητά αφήνουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκτός παιχνιδιού”.