Ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης πεζοδρομίων δίπλα στο τοξωτό γεφύρι της Ελασσόνας ολοκλήρωσε πρόσφατα ο Δήμος Ελασσόνας στη συνοικία Βαροσίου.

Το έργο περιελάμβανε νέα κράσπεδα, νέα πλακόστρωση, αμμοβολή και ελαιοχρωματισμούς κιγκλιδωμάτων, ενώ χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους.

Τα πεζοδρόμια επί της οδού Ιωάννη Μαυροδήμου από το ύψος της οδού Αλκιβιάδου έως την Αίθουσα Προβολής Τοπικού Πολιτισμού είχαν υποστεί μεγάλες φθορές λόγω της έλλειψης συντήρησης και το πέρασμα του χρόνου.

Η ανάγκη αναβάθμισης των πεζοδρομίων συνδέθηκε επίσης με την ανάδειξη του παλιού τοξωτού γεφυριού πάνω από τον Ελασσονίτικο ποταμό, καθώς αποτελεί ένα από σημαντικότερα αξιοθέατα στην πόλη της Ελασσόνας.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε:

«Μια ακόμη ανάπλαση ολοκληρώθηκε, με την κατασκευή και διαμόρφωση νέων πεζοδρομίων επί της οδού Μαυροδήμου. Η αναβάθμιση των πεζοδρομίων της πόλης, όπως και οι ασφαλτοστρώσεις που έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται σε πολλά σημεία, αλλάζουν σταδιακά τις γειτονιές και δημιουργούν καλύτερες συνθήκες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Η οδός Μαυροδήμου ενώνει τη συνοικία Βαροσίου με το κέντρο της πόλης της Ελασσόνας, δίπλα στο τοξωτό γεφύρι, το δημοτικό ωδείο και το ιστορικό κτήριο του παλιού 1ου Δημοτικού Σχολείου. Σε λίγες εβδομάδες ξεκινά και η ανακαίνιση του παλιού δημοτικού σχολείου, οπότε η περιοχή σε λίγο καιρό θα παρουσιάζει έντονο κοινωνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον».