To 10ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, ένα πολιτιστικό γεγονός που χαίρει εκτιμήσεως πολλών λογοτεχνικών κύκλων, εγχώριων και ξένων ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου από τη Λάρισα και θα συνεχιστεί και στις 4 θεσσαλικές πόλεις έως τις 22 Ιουλίου.

Για άλλη μία χρονιά 70 ποιητές από την Ελλάδα και 12 από το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα. Η θεματική του Φεστιβάλ είναι η φύση και το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον καλόψυχο, ταλαντούχο, ποιητή Χρήστο Διαμαντή, μέλος της ΘΡΑΚΑ, που έφυγε από τη ζωή πέρσι από κορωνοϊό στα 34 χρόνια του.

“Θα ήθελα να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις που έχουμε προετοιμάσει για την κληρονομιά που μας άφησε στην Καρδίτσα ο Χρήστος Διαμαντής, όπως παράλληλα και στα άλλα μέρη του προγράμματος, δηλαδή τις ποιητικές αναγνώσεις από Έλληνες και διεθνείς ποιητές, τις τελετές απονομής των βραβείων Θράκα και Μάκης Λαχανάς, τις βιβλιοπαρουσιάσεις, τη συναυλία από την Κροάτισσα τραγουδοποιό Sara Renar και την καλλιτεχνική έκθεση Νέκυα στο Μουσείο Σιτηρών σε επιμέλεια της Νίνας Καψάλη.” υπογράμμισε ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης, ποιητής- εκδότης Θάνος Γώγος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ. Γώγος ανακοίνωσε την έκδοση Ανθολογίας Θεσσαλικής Ποίησης στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, η οποία θα διανεμηθεί στα σχολεία της Θεσσαλίας και μετέφερε την ευγνωμοσύνη του που η Θεσσαλία έχει αναδειχτεί σε ένα σημαντικό τόπο για την ελληνική ποίηση και είναι μια πόλη ορατή πια στον χώρο και στην Ευρώπη.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λάρισας κ. Πάνος Σάπκας σημείωσε πως με το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης “δίνουμε βήμα όχι μόνο σε παλιούς και καταξιωμένους ποιητές, αλλά και σε νέους και ταλαντούχους που κομίζουν την ευαισθησία τους και τους προβληματισμούς τους. Το φεστιβάλ, μαζί με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα λογοτεχνικών διαμονών “Το καταφύγιο του Οδυσσέα”, οι επιτυχίες των τοπικών εκδόσεων Θράκα, τα βραβεία της και ο Πολιτιστικός Χώρος – Λογοτεχνική Γωνία που πρόσφατα εγκαινιάσαμε, καθιστούν τη Λάρισα, κέντρο λογοτεχνίας»

Συνδιοργανωτής του Φεστιβάλ είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Γιάννης Μπουτίνας έκανε λόγο για “αναβάθμιση της ποίησης και μέσα από αυτή τον πολιτισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που την αναδεικνύει ως σημείο συνάντησης και αναφοράς όλων των ανθρώπων που αγαπούν την ποίηση”.

ertnews.gr