Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες ενός διευρυμένου κοινού για καλλιτεχνική  εκπαίδευση,  έκφραση και δημιουργία, έχει ήδη εντάξει στο πρόγραμμά της, τμήμα κλασικού μπαλέτου για ενήλικες,  καθώς  και σωματικής έκφρασης,  ενδυνάμωσης  και ευεξίας,  τα οποία επαναλειτουργούν  και για την τρέχουσα χρονιά.

Συγκεκριμένα:

  • ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Τα πολλαπλά οφέλη της εκπαίδευσης στο κλασικό  μπαλέτο αφορούν κάθε ηλικία, Το κλασικό μπαλέτο «πλάθει» δυνατά, ευλύγιστα και αρμονικά σώματα, βελτιώνει την κινητικότητα, τη λειτουργία του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος, δίνει διέξοδο στην ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας , «γυμνάζει» εξίσου το μυαλό και ειδικά τη λειτουργία της μνήμης , προσφέροντας εν τέλει  απόλαυση, διαύγεια  και ευεξία.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ώρα 20.00-21.00.

Διδάσκει η Ευγενία Γαζίζοβα, καθηγήτρια χορού.

·       ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ

Ένα τμήμα για την εκγύμναση του σώματος και όχι μόνο.

Το ότι η σωματική μας κατάσταση συνδέεται άρρηκτα  με  την ψυχική,  είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε αλλά πολύ συχνά δυστυχώς ξεχνάμε.  Στόχος   είναι να αισθανθούμε τον εαυτό μας σε αρμονία με το σώμα μας.  Να αντιμετωπίσουμε το σώμα μας ως μια αδιάσπαστη ενότητα με το πνεύμα μας  έτσι όπως άλλωστε (πρέπει να) είναι.

Συνδυάζοντας ασκήσεις από μεθόδους σωματικής έκφρασης και πιλάτες, στόχος μας είναι να αναπτύξουμε μυική ευφυία, δύναμη, ευλυγισία και αντοχή και να αφυπνίσουμε περιοχές του σώματός μας που ενδεχομένως «κοιμούνται».

Να αποβάλλουμε κακές συνήθειες που ευνοούν ή καλύτερα παραμορφώνουν και υπεραναπτύσσουν μερικούς μυς.   Να δυναμώσουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μας και  τις δημιουργικές του δυνατότητες, ώστε να τις χρησιμοποιήσουμε εκφραστικά και με επίγνωση.

Αρκεί να είμαστε ανοιχτοί και διατεθειμένοι να δοκιμάσουμε.

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ώρα 19.00-20.00 (δοκιμαστικό  μάθημα για τους ενδιαφερόμενους τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου).

Διδάσκει η Βασιλική Σουλτούκη, καθηγήτρια χορού και κάτοχος Διπλώματος  “The Pilates Coach” (Matwork Advanced Barre Course).

  • Πληροφορίες και εγγραφές στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, ώρες 15.30-21.00 (Μύλος του Παππά, τηλέφωνο 2410256464)