Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες ενός διευρυμένου κοινού για καλλιτεχνική εκπαίδευση, έκφραση και δημιουργία, σωματική και πνευματική ενδυνάμωση, έχει ήδη εντάξει στο πρόγραμμά της τμήματα κλασικού μπαλέτου για ενήλικες, σύγχρονου χορού εφήβων και νέων και pilates, τα οποία επαναλειτουργούν και για την τρέχουσα χρονιά.

Συγκεκριμένα:

∙ΤΜΗΜΑ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Τα πολλαπλά οφέλη της εκπαίδευσης στο κλασικό μπαλέτο αφορούν κάθε ηλικία. Το κλασικό μπαλέτο «πλάθει» δυνατά, ευλύγιστα και αρμονικά σώματα, βελτιώνει την κινητικότητα, τη λειτουργία του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος, δίνει διέξοδο στην ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας, «γυμνάζει» εξίσου το μυαλό και ειδικά τη μνήμη, προσφέροντας εν τέλει απόλαυση, διαύγεια και ευεξία.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ώρα 20.00-21.00

Διδάσκει η Ευγενία Γαζίζοβα , καθηγήτρια χορού στην Ανώτερη Σχολή Χορού και στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου.

∙ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

Μικρότεροι και μεγαλύτεροι χορευτικοί συνδυασμοί, πλαισιώνονται από αυτοσχεδιαστικές ασκήσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη της σωματικής συναίσθησης.

Με τη χρήση της βαρύτητας, της ευθυγράμμισης, τη συνειδητοποίηση του κέντρου και την ανάπτυξη της κινητικής ρευστότητας, οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν να κινούνται αβίαστα στον χώρο.

Απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν κινητικά μοτίβα, να δοκιμάσουν δυναμικές ασκήσεις και να ακολουθήσουν αυτοσχεδιαστικές οδηγίες μόνοι τους ή παρέα, κάτω από τη μουσική υπόκρουση ποικίλων ήχων. Το μάθημα επίσης απευθύνεται και σε όσους επιθυμούν να προετοιμαστούν ως υποψήφιοι για τις εισαγωγικές εξετάσεις για τις Ανώτερες Σχολές Χορού.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ώρα 21.00 -22.00.

Διδάσκει η Αθηνά Μανώλη, καθηγήτρια χορού στην Ανώτερη Σχολή Χορού και στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου.

∙ΤΜΗΜΑ PILATES

Το pilates είναι μέθοδος εκγύμνασης που αποβλέπει στην ενδυνάμωση των μυών, στην αύξηση της ευλυγισίας και του ελέγχου του σώματος και γενικότερα στη βελτίωση της συνολικής υγείας. Οι ασκήσεις αφορούν ολόκληρο το σώμα και εκτελούνται με προσοχή στην αναπνοή, στην ακρίβεια και στην ποιότητα της κίνησης.

Είναι, όχι μόνο ασφαλής άσκηση, αλλά και ιδιαίτερα αποτελεσματική για ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από μυοσκελετικά προβλήματα λόγω κακής στάσης ή ανατομικών ιδιαιτεροτήτων, καθώς και θαυμάσια συμπληρωματική άσκηση για χορευτές. Επίσης, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του άγχους, στην αύξηση της δυνατότητας αυτοσυγκέντρωσης, προσφέροντας διανοητική ηρεμία και αυξάνοντας το επίπεδο ενέργειας.

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ώρα 18.00-19.00.

Διδάσκει η Βασιλική Σουλτούκη, καθηγήτρια Χορού στη Σχολή και κάτοχος Διπλώματος “The Pilates Coach” (Matwork Advanced Barre Course).

Πληροφορίες και εγγραφές στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, ώρες 15.30- 21.00 (Μύλος του Παππά, τηλέφωνο 2410256464)