Εξαιρετικά επιτυχημένη κρίθηκε η τριήμερη αποστολή της Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων, την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα των Επτανήσων, την Κέρκυρα, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η 45μελής φαρσαλινή αποστολή ταξίδεψε στο νησί και συμμετείχε στην 12η Χορωδιακή Συνάντηση Βουνιατάδων την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη πλατεία του Ιερού Ναού Αγ. Ιωάννη Προδρόμου στο ομώνυμο γραφικό χωριό σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος τέσσερα αξιόλογα χορωδιακά σύνολα, η μικτή χορωδία Βραγκανιωτίκων, η γυναικεία χορωδία «Κορυφώ», η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων και η οικοδέσποινα Χορωδία Βουνιατάδων Κέρκυρας, ενώνοντας τις μελωδικές φωνές τους σε μια γιορτή του πολιτισμού, ταξίδεψαν μουσικά το ιδιαίτερα θερμό κοινό στα επτανησιακά καντούνια και στις γειτονιές του κόσμου.

Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων παρουσίασε σε τετράφωνη επεξεργασία ένα επιλεγμένο πρόγραμμα, από προκλασικά πολυφωνικά κομμάτια ξένων συνθετών (a capella – χωρίς οργανική συνοδεία) και συνθέσεις Ελλήνων μουσουργών συνοδεία πιάνου αποσπώντας θερμά παρατεταμένα χειροκροτήματα, κολακευτικά σχόλια και επευφημίες από όλους τους παραβρισκόμενους. Στο πιάνο συνόδευσε η
καθηγήτρια πιάνου και μουσικοπαιδαγωγός κ. Έφη Φαρμάκη.

Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Εκ μέρους του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων, ο πρόεδρος της χορωδίας, κ. Δημήτρης Βασιλείου αφού παρέλαβε την τιμητική πλακέτα, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την φιλοξενία και προσέφερε αναμνηστικά δώρα και τον ξακουστό «Χαλβά Φαρσάλων» σε όλες τις συμμετέχουσες χορωδίες.

Μετέφερε επίσης τον χαιρετισμό του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου προσκαλώντας την χορωδία Βουνιατάδων στο ερχόμενο χορωδιακό φεστιβάλ στην πόλη των Φαρσάλων, που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη.

Κατά την παραμονή τους στο νησί τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το καταπράσινο τοπίο από τη Λευκίμμη και τον Αγ. Γεώργιο ως τις Μπενίτσες και το Πέραμα. Επισκέφτηκαν την πόλη της Κέρκυρας, ξεναγήθηκαν και περπάτησαν στο γραφικό Κανόνι, την Παναγία των Βλαχερνών, το Ενετικό φρούριο και τα πανέμορφα καντούνια της.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, μετά από σχετική ειδική άδεια, ανοίχθηκε για λίγο η διπλή σαρκοφάγος στην κρύπτη του ναού και όλοι οι χορωδοί προσκύνησαν το θαυματουργό σκήνωμα του. Επίσης απόλαυσαν τα διάφορα εξαιρετικά τοπικά εδέσματα και νοστιμιές καθώς και το μπάνιο τους στα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου Πελάγους.