«Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας είναι από τα πιο σημαντικά κύτταρα Πολιτισμού όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Με συνέργειες, συνεργασίες, κοινές δράσεις των δομών Πολιτισμού στοχεύουμε στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, τη συνεχή ανάπτυξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος του ΔΣ της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή πίτας του φορέα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, στο αίθριο της Πινακοθήκης, παρουσία μελών της διοίκησης, υπηρεσιακών στελεχών, μελών των Φίλων της Πινακοθήκης, καθηγητών και συνεργατών. Από την πλευρά της, η Αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης, κ.ΚατερίναΚόσσυβα υπογράμμισε πως «η Λάρισα έχει ένα μοναδικό προνόμιο, να διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες Πινακοθήκες της Ελλάδας, χάρη στον αείμνηστο Γεώργιο Κατσίγρα. Χρέος δικό μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις προσπάθειές μας για να κάνουμε αυτό το προνόμιο κτήμα μας και να το κοινωνήσουμε σε όλη την πόλη και τη χώρα».

Να σημειωθεί ότι το φλουρί κέρδισε η κ.ΠαναγιώταΒλησαρούλη, ενώ δώρο ήταν το λεύκωμα της της Συλλογής του Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα.