Επίτιμος δημότης του Δήμου Λαρισαίων θα ανακηρυχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη της Λάρισας προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης κ.κ. Ιερωνύμου και θα συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Λάρισας Αγιο Αχίλλιο.

Ειδικότερα, μετά από εισήγηση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Δήμου Λαρισαίων, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 13 Απριλίου, στις 11:30 π.μ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ Μακάριος, συνδέεται με την Λάρισα αφού έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικότερα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας».

Επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο και αφοσίωση στη διδασκαλία τις Βιοηθικής, καρπός των οποίων ήταν και το διδακτικό εγχειρίδιο πού εξεδόθη, σε συνεργασία με την κ. Άννα Μαυροφόρου, υπό τον τίτλο: «Βιοηθικοί Προβληματισμοί στην Ιατρική Δεοντολογία»