Απόλυτη επιτυχία είχε η παρουσία της Αντιπεριφέρειας Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην γαστρονομική εκδήλωση Masterclass με τίτλο «Ταξίδι στην Ελληνική Γαστρονομία», που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του γραφείου του ΕΟΤ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας στις 15 Μαΐου.
Στην θεσσαλική αποστολή μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Αναστασίου με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από την Πορταριά του Πηλίου και το «Kritsa Gastronomy hotel  - Αγρόκτημα Καραϊσκου», η Ελένη Καραϊσκου, ο Φίλλιπος Καραϊσκος, ο Μελέτης Ανδρινός με τον σεφ Γιώργο Κονδήλα, από το Αρχοντικό Ναουμίδη η κα Αναστασία Γλούμη και από την Λίμνη Πλαστήρα η Χρύσα Μάνδρου και ο Δημήτρης Γαλαγάλας από το Kazarma Hotel.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης όπου στήθηκε πάγκος με έκθεση οίνων, αποσταγμάτων και προϊόντων της Θεσσαλίας, παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των τηλεοπτικών καναλιών και  μέσων ενημέρωσης του Βουκουρεστίου, τους tour operator και τους blogger  που συμμετείχαν αθρόα, ο τουριστικός προορισμός της Θεσσαλίας,  ενώ παράλληλα η ομάδα των σεφ της Θεσσαλίας μαγείρεψε επί τόπου αντιπροσωπευτικά πιάτα της γαστρονομίας της Θεσσαλίας που είχαν μεγάλη απήχηση, καθώς οι προσκεκλημένοι είχαν τον ρόλο ως προς την γευσιγνωσία τους.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην γαστρονομική εκδήλωση του Βουκουρεστίου, πραγματοποιήθηκε με την άριστη συνεργασία των αντιπεριφερειών Τουρισμού και Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας καθώς και με την καθοριστική υποστήριξη των Επιμελητηρίων  Μαγνησίας & Λάρισας και της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας. Να σημειωθεί ότι οι μετέχοντες επιχειρηματίες και οι ομάδες τους συμμετείχαν στην αποστολή με ίδια έξοδα, γεγονός που καταδεικνύει την εμβάθυνση της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων και ιδιωτών στην προώθηση του τουριστικού και γαστρονομικού πλούτου της περιοχής.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γ. Αναστασίου σημείωσε:

«Ο Τουρισμός θέλει συνέργειες, να δουλεύεις πολύ, να έχεις όραμα και κυρίως να αγαπάς τον τόπο που προτείνεις στους άλλους να επισκεφτούν. Στη γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι η Θεσσαλία πρωταγωνίστησε και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευχαριστώ την Ελένη Καραΐσκου και την Αναστασία Γλούμη και την ομάδα τους από τη Πορταριά του Πηλίου και τη Χρύσα Μάνδρου με τον Δημήτρη Γαλαγάλα από την Λίμνη Πλαστήρα για την καθοριστική συμβολή τους, όπως και τα Επιμελητήριο Μαγνησίας & Λάρισας, την Ένωση Ξενοδόχων για την υποστήριξη.
Στον τομέα του Τουρισμού η Θεσσαλία τέσσερις μήνες τώρα προσπαθεί με σχέδιο και προοπτική και φέρνει αποτελέσματα».