Το ΠΟΚΕΛ – Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας διοργανώνει ετήσιο σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής για ενήλικες, με το συγγραφέα, Διονύση Λεϊμονή.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε μήνα, ημέρα Τρίτη, 5:00 – 6:30 μ.μ. και θα διαρκέσουν από τον Οκτώβριο 2023 έως και τον Ιούνιο 2024.

Η ομάδα θα αποτελείται από 12 έως 15 άτομα, εκπαιδευτικούς ή όχι και το κόστος θα είναι ετήσιο.

Όποιοι ενδιαφέρονται, μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες από τον υπεύθυνο επικοινωνίας, Βαγγέλη Ρεμπάπη, στο τηλέφωνο: 6983444094.

Η γραφή είναι ένα ταξίδι … Ελάτε να ταξιδέψουμε, γράφοντας με το συγγραφέα, Διονύση Λεϊμονή, ο οποίος μέσα από μια ανάγνωση αποσπασμάτων, σημαντικών λογοτεχνικών κειμένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, θα δημιουργήσει ένα όμορφο, συνεργατικό κλίμα Δημιουργικής Γραφής.

Πώς γεννιέται ένας ήρωας; Τι είναι ήρωας και τι αντιήρωας; Πώς δημιουργείται η ταυτότητά του; Ποια η διαφορά λόγου και λογοτεχνικού λόγου; Ποια η αξία της «αφαιρετικής περιγραφής – διήγησης»; Πώς διαμορφώνεται ένα ενδιαφέρον σκηνικό σ’ ένα λογοτεχνικό κείμενο; 

Τί είναι ο «τρεχαλητός» ρυθμός γραφής; Πώς επέρχεται μια «σύγκρουση»; Δείξτο, μην το λες. Πύκνωση και αραίωση στη συγγραφή.

Ο Διονύσης Λεϊμονής γεννήθηκε στο Αιτωλικό της Αιτωλοακαρνανίας και είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων. Ζει στο Βόλο κι εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ασχολείται με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων, την επιμέλεια και κριτική έργων για παιδιά κι ενήλικες, την παρουσίαση βιβλίων, τη διοργάνωση εκδηλώσεων, αλλά και σεμιναρίων δημιουργικής γραφής για παιδιά κι ενήλικες.

Είναι κάτοχος πιστοποιητικού κατάρτισης στη Δημιουργική Γραφή από το Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Δημιουργικής γραφής του Ε.Α.Π.

Επιμελείται και παρουσιάζει τη λογοτεχνική ραδιοφωνική εκπομπή «Μιλάμε για το βιβλίο». Είναι τακτικό μέλος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (Κε.Βι.Μα.Συ.) και του Ελληνικού τμήματος του παιδικού βιβλίου (ΙΒΒΥ).