Με την συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από διάφορες περιοχές της χώρας και σύμμαχο τον καλό καιρό διεξήχθη ο 6ος αγώνας Γεντίκι Trail 21 χλμ, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τεμπών.

Οι δρομείς κινήθηκαν σε σηματοδοτημένο μονοπάτι 21χλμ και θετική υψομετρική +1370μ και πρώτοι τερμάτισαν οι Αριστείδης Γκιζλής, Αντρέας Λιάκος και Χρήστος Παρμάκης. Την απονομή των κυπέλλων και αναμνηστικών έκανε ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού, Κώστας Καλαμπάκας.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Νικολέτα Γεραρδή, ακολούθησε η Γεωργία Τσιαγγαλή και τρίτη η Ιφιγένεια Γάτσιου. Την απονομή στις νικήτριες του αγώνα έκανε ο δήμαρχος Τεμπών, Γεώργιος Μανώλης.

Μισή ώρα μετά την εκκίνηση των 21χλμ, δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα Γεντικάκι Trail 5χλμ, όπου στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Νίκος Καίσαρας, δεύτερος , ο Στέλιος Μυσιρλάκης και τρίτος ο Χρήστος Στέλιος.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Αναστασία Παπά, ακολούθησε η Κλεοπάτρα Παπακώστα και τρίτη η Αθανασία Ανδρίτσου.

Σημαντική ήταν και αυτή τη φορά η προσφορά των εθελοντών, ώστε οι αγώνες να στεφθούν με επιτυχία και οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν το μυστικό βουνό της Λάρισας, το Γεντίκι, γνωστό από την αρχαιότητα και τους βυζαντινούς χρόνους για την εξόρυξη του πράσινου λίθου.

Μετά και την επίσημη ολοκλήρωση του αγώνα με τους τερματισμούς των τελευταίων δρομέων, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την ημερομηνία που θα διεξαχθεί η επόμενη διοργάνωση.

“Ενημερώνουμε ότι το Γεντίκι Trail 7 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024. Σας καλούμε να ανακαλύψετε το μυστικό βουνό της Λάρισας” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας.

ertnews.gr