Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νίκος Ζέρβας αναφέρει τα εξής: 

"Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι εκπαιδευτικοί

Στις Άγιες ημέρες που διανύουμε εύχομαι ο καθένας και η καθεμιά μας να νιώσει και να βιώσει την ουσιαστική σημασία της Γέννησης του Χριστού, τη σημασία της ζωής και την αγάπη.

Η Γέννηση του Χριστού εύχομαι να φωτίσει την καθημερινότητά μας, που σκοτεινιάζει πολλές φορές από φαινόμενα παραβατικότητας και βίας, από τα λάθος πρότυπα, από την έλλειψη ισορροπίας και χαράς, καθώς την αναζητούμε σε λάθος δρόμους.

Εύχομαι να μας δείξει πώς, με πίστη και πνευματικότητα, θα αποκτήσουμε την εσωτερική ειρήνη και χαρά, ώστε «κατ΄ ευδοκία Θεού» να οδηγηθούμε στη σωτηρία, μέσα από την κατανόηση και την αγκαλιά στον συνάνθρωπο. Να συνειδητοποιήσουμε ότι ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για την αρμονία στη ζωή και στις ανθρώπινες σχέσεις.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε την υποχρέωση να καλλιεργήσουμε και να ενδυναμώσουμε την πνευματικότητα στους μαθητές/τριες μας, ως παιδαγωγοί να τους δείξουμε τον φωτεινό δρόμο της ζωής, να τους θωρακίσουμε με τα σωστά πρότυπα και αξίες, να τους ευαισθητοποιήσουμε απέναντι στον συνάνθρωπο και τις ανάγκες του, απέναντι στον πλανήτη και όλα τα πλάσματα της φύσης, έχοντας συνειδητά στο νου ότι αποτελούμε ένα αλληλένδετο σύνολο στη ζωή, του οποίου οι ισορροπίες θα πρέπει να διαφυλάσσονται, προκειμένου να υπάρχει συνέχεια.

Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι χρονιά προσωπικής και κοινωνικής ευημερίας, χρονιά ειρήνης και θετικών εξελίξεων για όλο τον κόσμο και κυρίως να ξαναβρούμε την χαρά στις σχέσεις μεταξύ μας.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, με υγεία, ειρήνη, εσωτερική πληρότητα!"