Ένοχο κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας το ζευγάρι των εραστών που στράγγιξε τον τραπεζικό λογαριασμό του κτηνοτρόφου και απατημένου συζύγου.

Όπως και πρωτόδικα, χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού, το Δικαστήριο επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 2 ετών και 5 μηνών (με τριετή αναστολή) στη 46χρονη πρώην σύζυγο και στον 57χρονο εραστή της, που πλέον ζούνε μαζί.

Το Δικαστήριο δεν υιοθέτησε τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων στις απολογίες τους ότι δεν έκλεψαν τα χρήματα του 58χρονου απατημένου συζύγου από τον κοινό λογαριασμού του άλλοτε ζευγαριού, αλλά πως ήταν χρήματα που ανήκαν και στη 46χρονη και πως ο εραστής της, της είχε δανείσει χρήματα και αυτή του τα επέστρεφε.

Οι δύο εραστές αρνήθηκαν τις κατηγορίες κάνοντας λόγο περί δανείων, αλλά το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, αργά χθες το μεσημέρι, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση περί ενοχής, τους έκρινε ένοχους για υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση από εντολοδόχο, για συνέργεια υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, όπως και για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση.

Η υπεράσπιση του απατημένου συζύγου έχει υπολογίσει ότι η παράνομη σχέση, στοίχισε στον κτηνοτρόφο περισσότερες από 75.000 ευρώ για το διάστημα από το τέλος του 2016 έως και τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με την περίοδο που αφορά στο κατηγορητήριο.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)