Επεσε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας η «αυλαία» της δίκης σε δεύτερο βαθμό για τη ληστεία μετά φόνου του 91χρονου πρώην τραπεζικού υπαλλήλου Αντώνη Ιωάννου στον Βόλο, το 2016.

Στο εδώλιο κάθισαν τρεις Ρομά 63, 57 και 39 ετών, καθώς επίσης δύο Βολιώτες, ένας ιδιωτικός υπάλληλος και ένας 41χρονος υπαξιωματικός της Αεροπορίας, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα. Η δίκη διακόπηκε πριν ένα μήνα, μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, καθώς ήταν προγραμματισμένη στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων.

Στη χθεσινή διαδικασία, μετά την αγόρευση του εισαγγελέα που πρότεινε ποινή άνω των 9 χρόνων για τους αυτουργούς και άνω των 4 χρόνων για τους συναυτουργούς που είχαν τον ρόλο του τσιλιαδόρου, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 χρόνων για τους δύο από τους τρεις Ρομά και τον αξιωματικό, που κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας και θανατηφόρο σκοπούμενη βλάβη, ενώ στους άλλους δύο κατηγορούμενους για συνέργεια στην απόπειρα ληστείας, μετά τη μεταβολή της αρχικής κατηγορίας που αφορούσε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, μόνο δύο από τους κατηγορούμενους (ο ένας τσιλιαδόρος και ένας εκ των δραστών που μπήκαν μέσα στο σπίτι του θύματος) θα οδηγηθούν στη φυλακή και αυτό για ένα σύντομο διάστημα, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εφ’ όρου απόλυσης, καθώς έχουν εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινή τους.

taxydromos.gr