Με την απολογία του κατηγορουμένου για αποπλάνηση τεσσάρων κοριτσιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη θα συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο (Μ.Ο.Ε.) Λάρισας η δίκη ενός 65χρονου Τρικαλινού.

«Ο πρόσχαρος άνθρωπος, ο φιλήσυχος γείτονας, ο κύριος…», όπως τον περιέγραψαν χθες με τις καταθέσεις τους οι οικείοι του, εδώ και έξι χρόνια βρίσκεται στη φυλακή, καθώς για τα αδικήματα που περιγράφονται στο κατηγορητήριο έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 35 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 65χρονος το διάστημα από τον Ιούνιο του 2018 έως και τις 8 Ιουλίου 2018 που συνελήφθη, φέρεται να προέτρεπε τα ανήλικα κορίτσια να εισέλθουν στον χώρο στάθμευσης που διατηρούσε στην πολυκατοικία και στη συνέχεια προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις τις οποίες περιέγραψαν χθες οι γονείς με τις καταθέσεις τους.

Τα τέσσερα κορίτσια (ηλικίας 11 και 10 ετών) έπαιζαν όπως όλα τα παιδιά στις πιλοτές πολυκατοικιών της γειτονιάς εκεί όπου διατηρούσε το γκαράζ ο 65χρονος, ο οποίος διέθετε και ένα «συμπαθητικό» σκυλί, με το οποίο φαίνεται να προσέλκυε τα παιδιά.

Όπως, μεταξύ άλλων, κατέθεσε χθες η μητέρα 11χρονης παθούσης, ο κατηγορούμενος έμενε στην απέναντι πολυκατοικία «με το γκαράζ και είχε ένα σκυλί» με πρόσχημα το οποίο «φώναζε τα κορίτσια». Επίσης, πρόσθεσε ότι «προσέγγιζε τα παιδιά με καραμέλες».

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)