Κατηγορούνταν ότι σκότωσε δύο πρόβατα σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου και χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τον έκρινε ένοχο και σε δεύτερο βαθμό για ζωοκτονία και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισε 64χρονος από περιοχή του Νοτίου Πηλίου, που κρίθηκε ένοχος για τον φόνο δύο προβάτων ράτσας Σκοπέλου, στις 3 Ιουνίου του 2015, σε αγροτική περιοχή του Ν. Πηλίου.

Τα πρόβατα ήταν ιδιοκτησίας της συζύγου του ξαδέρφου του και φέρεται να είχαν εισέλθει στο κτήμα του καταδικασθέντα. Σε πρώτο βαθμό, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο 64χρονος είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών για ζωοκτονία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ωστόσο, σε δεύτερο βαθμό οι δύο τελευταίες κατηγορίες διαγράφηκαν και η ποινή στον 64χρονο μειώθηκε.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι τα ζώα τα σκότωσαν κυνηγοί, που πυροβολούσαν στην περιοχή εκείνη την ώρα. Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας παραστάθηκε ο δικηγόρος Βόλου Στ. Παπαγγελής.

e-thessalia.gr