Καμία απόλυση εργαζομένου δεν έγινε στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, διευκρινίζει σε σχετική της ανακοίνωση η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, με αφορμή καταγγελίες της ΔΑΣ – ΥΠΠΟ Β. Ελλάδος.

Στην ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

"Ουδεμία απόλυση εργαζομένου πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο, αλλά δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τριών εργαζομένων που είχαν προγραμματισμένη λήξη στις 30-7-2023. Για ενημέρωση του κοινού προσθέτουμε ότι το έργο Αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας-Φάση Ε΄ είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-20 με ημερομηνία λήξης την 30η Σεπτεμβρίου 2023.

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των νέων εδωλίων στο κοίλο του θεάτρου που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, εκτελούνται στο μνημείο εργασίες συντήρησης και πλήρωσης των κενών μεταξύ των μαρμάρων, εργασίες που δεν απαιτούν το σύνολο του προσωπικού. Το γεγονός αυτό εξηγεί και την απομείωση του προσωπικού που επήλθε με την οικειοθελή αποχώρηση πρώην εργαζομένων του Αρχαίου θεάτρου που έκαναν αιτήσεις και προσλήφθηκαν σε άλλο έργο ΕΣΠΑ της Εφορείας μας.

Τα δε αναφερόμενα στη σχετική ανακοίνωση ότι διημείφθησαν  στην πρόσφατη συνάντηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, βρίθουν ανακριβειών παρόλο που αναγράφονται εντός εισαγωγικών. Επιπλέον, και εις επήκοον  των παρευρισκόμενων ουδεμία απόλυση ανακοινώθηκε στη συνάντηση αυτή, παρά μόνο η πρόθεση της Εφορείας να προβεί σε μικρή απομείωση του προσωπικού, λόγω της μείωσης του προβλεπόμενου φυσικού αντικειμένου, στην παρούσα φάση του έργου του Αρχαίου Θεάτρου.

Πέραν δε πάσης αληθείας και πραγματικότητας που αποδεικνύεται από την πρακτική της Εφορείας σε όλους τους χώρους εργασίας της, αποτελεί  ο ισχυρισμός ότι  η μη ανανέωση  σύμβασης εργαζόμενης, οφείλεται στη συνδικαλιστική της ιδιότητα και όχι στην πορεία των εργασιών του θεάτρου που αναφέρθηκε."