Ο Δήμαρχος Τεμπών παρευρέθηκε σε θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τεμπών.

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Προφήτης Ηλίας σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τεμπών.

Τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

Την παραμονή της εορτής του Προφήτη Ηλία, το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουλίου στα γραφικά και ιστορικά Αμπελάκια, πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας στο εξωκλήσι του προφήτη Ηλία. Τον Πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο π. Βασίλειος, ο εφημέριος της ενορίας του Χωριού. Σε κήρυγμά του τόνισε τον ζήλο της πίστης του Προφήτη Ηλία, προτρέποντας τους πιστούς να τον μιμηθούν.

Την ίδια μέρα στην πλατεία των Γόννων πραγματοποιήθηκαν χορευτικές εκδηλώσεις, λόγω της εορτής του Προφήτη Ηλία στο ομώνυμο εξωκλήσι στο λοφίσκο των Γόννων.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Μορφωτικό Σύλλογο-Λαογραφικό Μουσείο Γόννων σε συνεργασία με τον ΔΟ.ΠΑ.ΠΕ.Π. Τεμπών.Τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν επιτυχημένες εμφανίσεις, άρτια οργανωμένες από την εξαιρετική χοροδιδάσκαλο κα Βάσω Κουκουθάκη.

Το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας στο όμορφο ξωκλήσι στη Κρανιά. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε λειτουργούντος του π. Νεόφυτου, συλειτουργούντος του π. Χρήστου. Στο ψαλτήρι απέδιδαν ύμνους καλλικέλαδοι ιεροψάλτες. Μετά τη Θεία Λειτουργία, οι πατέρες ευλόγησαν τους άρτους και τα κόλλυβα του Προφήτη. Στη συνέχεια, προσφέρθηκε πλουσιοπάροχο γεύμα με βραστό κρέας και πληγούρι, φροντισμένο από τις γυναίκες του χωριού.

Το βράδυ της εορτής του Προφήτη Ηλία, ο Δήμαρχος Τεμπών παρευρέθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Παραπόταμο. Στην πλατεία του χωριού χόρεψαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου. Τα χορευτικά τμήματα είχαν αξιόλογη παρουσία, άρτια οργανωμένη από τον ταλαντούχο χοροδιδάσκαλο κ. Μιχάλη Τσακνάκη. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο Απανταχού Παραποταμιτών σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π.Τεμπών.

Στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτης Μαϊμάρης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αθανάσιος Βλάχος, Ζήσης Γκανάτσιος, Νίκος Μητσογιάννης, Γιώργος Ντόντος, Βασίλειος Σίμος, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. κ. Γιώργος Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος Καραναστάσης και Γιώργος Κυρίτσης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Γόννων και Παραποτάμου κ.κ. Γιώργος Μπανιώρας και Γιώργος Γουγουλιάς, οι τοπικοί σύμβουλοι Αμπελακίων και Γόννων κ.κ. Γιάννης Περσάκης, Παύλος Μπουλώτας και Ιωσηφίνα Δημερά, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, πλήθος προσκυνητών και επισκεπτών.

Σε σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Τεμπών ανέφερε: "Εύχομαι χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες. Με τη δύναμη του Προφήτη Ηλία να έχετε υγεία και δύναμη και να είμαστε όλοι καλά να ανταμώνουμε σε εκδηλώσεις που εκπέμπουν αιδιοδοξία και χαρά. Του χρόνου να είμαστε όλοι πάλι εδώ για να τιμήσουμε τον Άγιο, αλλά και τους Συλλόγους μας, που με αγάπη και εθελοντισμό προσπαθούν να διατηρήσουν και να αναδείξουν τα ήθη και τα έθιμα της κάθε περιοχής μας. Τέλος να ευχαριστήσω τους μικρούς και μεγαλύτερους χορευτές που με την καθοδήγηση των άξιων χοροδιδασκάλων, αποδίδουν χορούς του τόπου μας αλλά και από όλη τη χώρα".