Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» σε ανακοίνωση της για το ζήτημα του πλειστηριασμού του Πύργου Χαροκόπου αναφέρει:

Ο Πύργος Χαροκόπου είναι περιουσία των Λαρισαίων
Η Λάρισα πρέπει να επανακτήσει τη φυσιογνωμία της, τόσο με τη διατήρηση των «σημείων αναφοράς» που απέμειναν όσο και με τη δημιουργία νέων που να λειτουργούν ταυτοτικά και ταυτοποιητικά, δηλ. να παράγουν ταυτότητα. Αυτό αφορά και τα τοπόσημά της, όπως το ιστορικό «ρολόι» της, που πολύ σωστά γίνονται συζητήσεις για την κατασκευή και τοποθέτηση νέου, αλλά και ο «Πύργος του Χαροκόπου» ένα οικιστικό κόσμημα που πρέπει να σωθεί και να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου. Θα ήταν πραγματικά κρίμα και άδικο, ένα ιστορικό και πολιτιστικό «έγκλημα», να αδιαφορήσουμε για την τύχη του συγκεκριμένου οικιστικού κοσμήματος, που συνδέθηκε ποικιλοτρόπως με την τοπική ιστορία και αισθητική, και που αποτελεί ένα από τα ελάχιστα «σημεία αναφοράς» που απέμειναν. Ο Δήμος επιβάλλεται να ενεργήσει άμεσα ώστε ο «Πύργος του Χαροκόπου» να μη χαθεί, να μην αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του, αλλά να τεθεί στην υπηρεσία της πόλης και να λειτουργήσει παραγωγικά στην εξυπηρέτηση πολιτισμικών, κοινωνικών και άλλων αναγκών.
Η «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ» δίνει μεγάλη σημασία στην λειτουργικότητα αλλά και στην ταυτότητα της πόλης μας και μέσα από την ευρύτερη θεώρησή της, τον ταυτοτικό κοινοτισμό, θα επιμείνει ώστε να μη χαθούν τα ελάχιστα ταυτοτικά «σημεία» που απέμειναν. Η «Λαρισαίων Κοινόν» συγχαίρει την Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κα Λιακούλη για την ευαισθητοποίησή της και τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε δημοσιοποιώντας το ζήτημα του πλειστηριασμού του «Πύργου του Χαροκόπου». Επειδή όμως, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, απαιτείται άμεση συγκρότηση ενιαίου μετώπου όλων των δυνάμεων της πόλης με τη συμμετοχή των ενεργών πολιτών, όπως «οι Φίλοι Πύργου Χαροκόπου», και η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων για δράσεις με μόνο στόχο:
ο Πύργος Χαροκόπου ανήκει και θα παραμείνει στους Λαρισαίους.


Κώστας Βαϊούλης - καθηγητής
Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν»