Την Ελεύθερη Επαγγελματία Ελένη (Λένα) Λιάγκουρα που κατέρχεται υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Π.Ε. Λάρισας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» που έχει σταθερά στο επίκεντρο τον άνθρωπο και αγωνίζεται με έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες για μια Περιφέρεια χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Η Ελένη (Λένα) Λιάγκουρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Σπούδασε επικοινωνία και marketing και εργάστηκε επί σειρά ετών ως στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δημιούργησε με επιτυχία εμπορική\ επιχείρηση στον χώρο των διανομών με έδρα την Λάρισα. Παράλληλα ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Διατέλεσε: Γενική Γραμματέας της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Λάρισας ως υπεύθυνη Τουρισμού, Αντιπρόεδρος, Γενική Γραμματέας και επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Υπεύθυνη Τουρισμού της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας (ΟΕΣΘ).

Σήμερα είναι υπεύθυνη του Τμήματος Γυναικών της ΟΕΣΘ και εκλέκτορας (πρώτη σε σταυρούς γυναίκα στην Θεσσαλία) στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Μέλος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Λάρισας. Με πλούσιο εθελοντικό έργο, έχει τιμηθεί για την ανιδιοτελή προσφορά της από το Πυροσβεστικό Σώμα. Με έμπρακτη ευαισθησία για το περιβάλλον συμμετέχει σε διάφορα project που συνδυάζουν την προβολή και προστασία του περιβάλλοντος με τον πολιτισμό.

Είναι Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Πελοποννησίων ν. Λάρισας, ιδρυτικό μέλος της Ιστορικής Λαογραφικής Ένωσης «Αλησμόνητες Πατρίδες» και μέλος της χορωδίας ΕΥΕΣΤΩ. Συμμετέχει και πραγματοποιεί συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες και εκδηλώσεις ως ελεύθερη επαγγελματίας.