Στα χωριά Πλατύκαμπο, Χάλκη, Μ. Μοναστήρι, Σωτήριο, Αρμένιο, Νάματα, Νίκη και Αχίλλειο του δήμου Κιλελέρ που πλήγηκαν ιδιαίτερα από τα πλημμυρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel, περιόδευσε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, προκειμένου να εξετάσει από κοντά τα προβλήματα των κατοίκων, αλλά και να αξιοποιήσει με όλους τους τρόπους την θεσμική της ιδιότητα για την επαναφορά των κατοίκων σε μια στοιχειώδη κανονικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις εχθές, περιόδευσε μαζί με την πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών & Δημοκρατών Ιράτσε Γκαρσία Πέρες και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη σε πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας και των Τρικάλων, προκειμένου να εξασφαλιστεί και ένας επιπλέον ευρωπαϊκός βραχίονας στήριξης στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ και τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε διάφορες περιοχές του ν. Λάρισας που καλούνται να αντιμετωπίσουν, τώρα, τις μεγαλύτερες συνέπειες της πρόσφατης θεομηνίας.

Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και κατά τη σημερινή της αυτοψία στα χωριά του δήμου Κιλελέρ συνομίλησε με θεσμικούς φορείς, κατοίκους, παραγωγούς και επαγγελματίες που προσπαθούν να ξαναστήσουν τις ζωές τους και τις καθημερινές τους δραστηριότητες, ωστόσο, διαπίστωσε πως σε μεγάλο βαθμό πολλά από τα προβλήματα που κληροδότησαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, δυστυχώς, παραμένουν.

Όπως τόνισε σε σχετική της δήλωση:

«Οι κάτοικοι του δήμου Κιλελέρ βλέπουν ‘’τα φώτα της δημοσιότητας’’, σταδιακά, να σβήνουν και να απομένουν μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τις δραματικές συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων. Αυτό είναι το πιο τρομακτικό. Να ‘’ξεχαστούν’’ αυτοί και τα προβλήματά τους, τόσο από τα ΜΜΕ, αλλά κυρίως από την κυβέρνηση. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, συντεταγμένα, βρισκόμαστε καθημερινά στο πλάι τους, για να διασφαλίσουμε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Συγκεκριμένα, συζήτησα ήδη στη Βουλή με τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών τις ευθύνες που βαρύνουν τόσο κεντρική κυβέρνηση, όσο και τοπική αυτοδιοίκηση, για τις τεράστιες αστοχίες που παρατηρήθηκαν στα αντιπλημμυρικά έργα της Θεσσαλίας, παρά την εμπειρία που υποτίθεται πως υπήρχε μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα του ΙΑΝΟΥ και του ΔΙΟΜΗΔΗ τα 3 τελευταία χρόνια.

Και τότε και τώρα, με την κακοκαιρία Daniel, οι Θεσσαλοί είδαν τις σοδειές τους, τις αγροτικές και κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις, αλλά και τα σπίτια τους που χτίστηκαν με τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, να πνίγονται στα λασπόνερα. Κάποιος ευθύνεται για τις πλημμέλειες στα αντιπλημμυρικά αναχώματα, στα φράγματα ανάσχεσης πλημμυρικών ροών, στα δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και τα αντιδιαβρωτικά έργα υδρονομίας.

Πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις, ώστε την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι παρόμοιο, να μη γίνουμε ξανά μάρτυρες παρόμοιων εικόνων, παρόμοιας απελπισίας και παρόμοιας δικαιολογημένης οργής. Με σειρά κοινοβουλευτικών ενεργειών, ξεκίνησα ήδη τον αγώνα για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της περιοχής, όπως το χρονοδιάγραμμα για τις υποδομές, την αντιμετώπιση της ανοικοδόμησης των σπιτιών, το σχέδιο για την επαναφορά των επιχειρήσεων σε λειτουργία, τις αποζημιώσεις σε αγρότες , κτηνοτρόφους και  επιχειρηματίες , τον έλεγχο των σχολείων και λοιπών κρίσιμων υποδομών, την διαχείριση της λίμνης Κάρλας που υπερχειλίζει, τον έλεγχο των εδαφών, τις υγειονομικές βόμβες και την καταλληλότητα του νερού και πολλά ακόμη που θα συζητηθούν εκτενώς.».