Ο Αλέκος Χονδρονάσιος, αντιδήμαρχος Κιλελέρ, μίλησε το Σάββατο (30/09) για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του μετά το πέρασμα της θεομηνίας από τη Θεσσαλία, τονίζοντας πως «η Λάρισα απέκτησε πέντε-έξι ποταμούς» και έκανε λόγο για τις αποζημιώσεις του κράτους στους πλημμυροπαθείς.

«Από τις 4 Σεπτεμβρίου άρχισε για μια εβδομάδα να βρέχει καταρρακτωδώς» είπε αρχικά ο Αλέκος Χονδρονάσιος στο OPEN και πρόσθεσε: «Η Λάρισα εκεί που είχε ένα ποτάμι, τον Πηνειό, απέκτησε πέντε-έξι ποταμούς, οι οποίοι έσπαζαν τα αναχώματα και πλημμύριζαν τα χωριά της περιοχής μας».

Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ ανέφερε: «Πλημμύρισε το Αρμένιο, στο οποίο κάναμε εκκένωση, πλημμύρισε το Σωτήριο, στο οποίο επίσης κάναμε εκκένωση, πλημμύρισε η Νίκη, στην οποία επίσης κάναμε εκκένωση. Πλημμύρισαν και άλλα χωριά, αλλά δεν πλημμύρισαν εξ ολοκλήρου, πλημμύρισαν περιοχές και κάποια σπίτια και σε αυτά τα χωριά μετακινήσαμε τους κατοίκους που χρειαζόταν».

Επίσης, ερωτηθείς για την κατάσταση στην περιοχή μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel αλλά και της κακοκαιρίας Elias, ο ίδιος απάντησε: «Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Θέλουμε, όμως, τη συμπαράσταση της Πολιτείας, του κράτους, της κυβέρνησης.

Χρειάζεται οι άνθρωποι που έπαθαν ζημιές και εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, να πάρουν τα χρήματα και να τα αποκαταστήσουν. Φυσικά, χρειαζόμαστε αποζημιώσεις για τις καλλιέργειες που είναι εν εξελίξει και έχουν καλυφθεί από το νερό».

ieidiseis.gr