Η ΟΜΕΓΑ-3 Ομάδα Ενεργειακής Γυμναστικής & Ασκήσεων ξεκίνησε τη λειτουργία της για το 2023-2024 με το 1ο Τμήμα, οι συναντήσεις του οποίου γίνονται κάθε Παρασκευή, στις 6:00 μ.μ. στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Υπεύθυνη είναι η Μαριάνθη Φαφάνα, εκπαιδευτικός κι εμψυχωτής, υποστηρίζεται από το ΠΟΚΕΛ – Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας κι απευθύνεται σε αρχάριους κι έμπειρους, λειτουργεί εθελοντικά κι όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να τηλεφωνήσει στο 6945532393.

Η Ομάδα αποτελείται μέχρι 15 άτομα, κυρίως γυναίκες αλλά και άντρες, που συναντιούνται 1 φορά τη βδομάδα κι εκτελούν αναπνευστικές κυρίως ασκήσεις - stretching, ασκήσεις για εκγύμναση του Σώματος, που χτίζουν μύες, αναπτύσσουν τα ενεργειακά κέντρα, ενδυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού κι εξαφανίζουν άγχος και stress, ενώ στοχεύουν στην ακεραιότητα της σωματικής δομής, στη σύνδεση κι ελαστικότητα των μερών του σώματος.

Πρόκειται για ένα μονοπάτι με βαθύτερα οφέλη, για καλύτερη υγεία, ισορροπία και ψυχική διαύγεια, ευλυγισία, δύναμη, αντοχή, γαλήνη, τόνωση ζωτικότητας, ενισχυμένη ευελιξία, θεραπεία, εκτόνωση, έλεγχος του εαυτού, αρμονική ζωή, μέσω τεχνικών χαλάρωσης και αναπνοών, διατήρηση της ηρεμίας και της αυτοπεποίθησης.