Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία New Wrinkle σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί καινοτόμο Ειδικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, το οποίο απευθύνεται σε στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και εργαζόμενους σε Δομές Υγείας, Κοινωνικής Παρέμβασης, φιλοξενίας προσφύγων –μεταναστών, ανηλίκων και φορέων με αντικείμενο συναφές στον τομέα της αντιμετώπισης της Εμπορίας Ανθρώπων.

Στόχος είναι, μαζί με τα στελέχη και τους υπαλλήλους της Περιφέρειας και με τη στήριξη των ενεργών πολιτών της Θεσσαλίας, καταρχάς να εντοπίζονται και εν συνεχεία να αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια ανυπεράσπιστοι άνθρωποι. Να επουλωθούν τα βαθιά ψυχικά τραύματά τους, να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να διεκδικήσουν ένα νέο ξεκίνημα στην πολύπαθη ζωή τους. Αυτό θα συμβεί στοχεύοντας τόσο στην πρόληψη του φαινομένου μέσα από την επιμόρφωση των φορέων της Περιφέρειας που έρχονται σε επαφή με πιθανά θύματα που δεν γνωρίζουν πως να βοηθήσουν, αλλά και μέσω της ευαισθητοποίησης και αφύπνισης των πολιτών, που δυστυχώς συχνά αγνοούν, ή «καταναλώνουν υπηρεσίες», εν γνώσει ή εν αγνοία, και προϊόντα που προέρχονται από την εκμετάλλευση θυμάτων εμπορίας.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην επιμόρφωση των στελεχών της Περιφέρειας και των λοιπών φορέων πάνω σε κρίσιμες όψεις του φαινομένου, καθώς και στη διαδικασία ταυτοποίησης πρώτου επιπέδου, η οποία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναγνώριση θυμάτων trafficking και στη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Η εκπαιδευτική διαδικασία βασίζεται στην εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε συμμετέχον/ουσα να παρακολουθήσει και να εμπεδώσει το περιεχόμενο στον δικό του χρόνο και με βάση τις δικές του μαθησιακές ανάγκες και απαιτήσεις. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την υποβολή της συμμετοχής σας επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση info@new-wrinkle.org