Σε καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας στην επαρχία Φαρσάλων που έχουν πληγεί από τον περονόσπορο βρέθηκε η Ομάδα Αντιμετώπισης Αγροτικών Κρίσεων που έχει συστήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνεχίζοντας την καταγραφή των προβλημάτων που προκαλεί στην αγροτική παραγωγή η κλιματική κρίση.

Αναλυτικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Απόστολος Μπίλλης μαζί με τον Συντονιστή της Ομάδας Αντιμετώπισης Αγροτικών Κρίσεων Δρ. Δημήτρη Σταυρίδη, τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας Σπύρο Σπυρόπουλο, τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού ΘΕΣΤΟ Χρήστο Σουλιώτη και τοματοπαραγωγούς από τα Δημοτικά Διαμερίσματα Πολυνέρι και Ευύδριο των Φαρσάλων πραγματοποίησαν αυτοψία σε χωράφια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον περονόσπορο, προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος.

Παράλληλα οι παραγωγοί εξέφρασαν την αγωνία τους για τη φετινή σοδειά, ενόψει του παρατεταμένου καύσωνα που επίσης απειλεί την καλλιέργεια. Η Ομάδα Αντιμετώπισης Αγροτικών Κρίσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνεχίζει την καταγραφή των ζημιών σε καλλιέργειες που έχουν πληγεί από τις καιρικές συνθήκες (ακαρπία, περονόσπορο,κ.α.), όπως αμύγδαλα, κάστανα και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ενημερώσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον θεσσαλικό κάμπο.